• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 Troy ounce gouden muntbaar Rectangular Dragon 2021

2.226,00 Per stuk 71,57 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Nooit meer leverbaar Nabestellen niet mogelijk

De Perth Mint heeft de 2021 1 troy ounce gouden Rectangle Dragon muntbaar uitgegeven. De muntbaar is geslagen in 1 troy ounce... De Perth Mint heeft de 2021 1 troy ounce gouden Rectangle Dragon muntbaar uitgegeven. De muntbaar is geslagen in 1 troy ounce 99,99% puur goud. De muntbaar heeft, zoals de naam al verklapt, een uniek rechthoekig formaat en staat in teken van de Chinese draak.
Lees meer

Vergelijkbare producten

  • Bijna uitverkocht
92,00 Op voorraad

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.226,00
Prijs per gram
€ 71,57
Productsoort
Baar
Gewicht
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Smelterij
Perth Mint

Informatie

1 Troy ounce gouden muntbaar Rectangular Dragon 2021

De Perth Mint heeft de 2021 1 troy ounce gouden Rectangular Dragon muntbaar uitgegeven. De muntbaar is geslagen in 1 troy ounce 99,99% puur goud. De muntbaar heeft, zoals de naam al verklapt, een uniek rechthoekig formaat en staat in teken van de Chinese draak. In de Chinese cultuur wordt de draak namelijk vereerd en staat symbool voor macht, kracht, rijkdom en geluk. Daarnaast gelooft men in China dat draken de heersers van het water en weer zijn. De Rectangle Dragon is een wettig betaalmiddel in Australië en heeft daarom een nominale waarde van 100 dollars. De afmetingen van de Rectangle Dragon muntbaar zijn 41,6 x 24,6 mm.

Ontwerp gouden Rectangular Dragon munt 2021


Voorzijde

De Rectangular Dragon muntbaar staat in het teken van de Chinese Draak en daarom is er op de voorzijde een prachtige afbeelding van een draak te zien. De draak ziet er machtig uit, precies zoals de Chinese cultuur hem ziet.


Achterzijde

Op de achterzijde staat de beeltenis van Queen Elizabeth II en de waarde van de muntbaar, 100 Australische Dollars.

Chinese draak

De Chinese draak wordt gezien als een teken van geluk. Hij is een van de hemelse dieren en volgens de Chinezen zelfs stichter van de keizerlijke familie. De draken zelf worden geboren uit een ei als waterslang, waarna hij evolueert tot draak. De Chinese draak beschikt over magische krachten en wordt gezien als een god van het water. Alle waterbronnen hebben een eigen ‘draken god.’


Uitgelicht

  • Beperkte oplage van 8.888 stuks wereldwijd
  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud (99,99%)
  • Unieke gouden munt in baarvorm


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.