• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden American Buffalo munt 2024

2.374,00 Per stuk 76,33 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
4 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 1 troy ounce gouden American Buffalo munt uit 2024 is geslagen in 24 karaats (puur) goud (99,99%) en heeft een gewicht... De 1 troy ounce gouden American Buffalo munt uit 2024 is geslagen in 24 karaats (puur) goud (99,99%) en heeft een gewicht van 31,103 gram. De gouden Buffalo munt is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt geslagen door de US Mint. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.374,00
Prijs per gram
€ 76,33
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
US Mint

Informatie

American buffalo 1 troy ounce gouden munt

De American Buffalo gouden munt van 1 troy ounce werd voor het eerst geïntroduceerd in 2006. Voor deze tijd werden alle munten in de Verenigde staten geslagen in een combinatie van goud, zilver en koper. Dit maakt de gouden Buffalo munt de eerste pure gouden munt die werd uitgegeven in de Verenigde Staten. De 1 troy ounce gouden American Buffalo munt weegt 31,103 gram (1 troy ounce) en bevat voor 99,99% puur goud. De gouden munt is 2,95 mm dik en heeft een diameter van 32,7 mm.
 
De American Buffalo wordt geproduceerd door de US Mint in het West-Point Mint gebouw in New York. De gouden American Buffalo munt van 1 troy ounce heeft een nominale waarde van 50 dollar. Het ontwerp van de 1 troy ounce gouden munt is afgeleid uit de James Earle Fraser’s Buffalo Nickel uit 1913. Deze munt had een soortgelijk uiterlijk en destijds een waarde van 5 cent. 

Ontwerp gouden American Buffalo munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de 1 troy ounce gouden American Buffalo is een stoïcijns inheems figuur uit de Verenigde Staten afgebeeld. De achterzijde van deze gouden American Buffalo is ook ontworpen door James Earle Fraser. Fraser heeft de afbeelding ontworpen door drie echte stamfiguren uit het begin van de 20e eeuw te combineren en daarmee één figuur te maken. De achterzijde van deze 1 troy ounce is het resultaat daarvan. Verder is op de achterzijde ook het jaartal van productie te vinden en rechts boven in de munt staat LIBERTY gegrafeerd. Dit betekent ‘vrijheid’. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de 1 troy ounce gouden American Buffalo is een Buffalo weergegeven. Het design is ontworpen door James Earle Fraser. Om de Buffalo heen zijn diverse kenmerken van de munt te vinden zoals het land van uitgifte UNITED STATES OF AMERICA, de nominale waarde $50, het gewicht 1 OZ en het goudgehalte .999 FINE GOLD.  Daarnaast staat op de achterkant ook nog IN GOD WE TRUST, het officiële motto van de VS, en E PLURIBUS UNUM. Dit staat voor ‘uit velen één’ het onofficiële motto van de Verenigde Staten.

American Buffalo

Toen Amerika ontdekt werd en de Europese immigratie toenam, nam het aantal bizons abrupt af. Het vlees en de vacht van de gehoornde dieren werden gebruikt als eerste ruilmiddel tussen de Indianen en immigranten. Naar schatting zijn er zo’n 60 miljoen Buffalo’s gedood.
 
De 1 troy ounce American Buffalo draagt zijn steentje bij aan het feit dat de Bufallo nooit wordt vergeten en dat de mensheid blijft streven naar de bescherming ervan. 


Uitgelicht

  • Gouden munt met een diameter van 32,7 mm
  • Geslagen in 1 troy ounce puur goud (99,99%)
  • Gunstige terugkoopgarantie op basis van de actuele goudprijs
  • Afkomstig van US Mint uit de Verenigde Staten


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

United States Mint

US Mint

De United States Mint is het officiele munthuis uit de Verenigde Staten. Dit munthuis is opgericht in 1792 door middel van de Coinage Act of 1792 en bij dit munthuis worden de Silver Eagle, Gouden Eagle en andere beleggingsmunten geslagen.