• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort 2023

622,00 Per stuk 80,78 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
18 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort is de tweede uitgave uit de Tudor Beasts serie die geslagen is... De 1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort is de tweede uitgave uit de Tudor Beasts serie die geslagen is door The Royal Mint. Deze gouden munt is geslagen in 99,99% puur goud en afkomstig van The Royal Mint. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 622,00
Prijs per gram
€ 80,78
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1/4 troy ounce (7,7 gram)
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort 2023

De 1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort 2023 wordt uitgegeven door The Royal Mint en is geslagen in puur goud met een gehalte van 99,99%. The Yale of Beaufort is de tweede uitgave van de Tudor Beasts serie.
 

The Tudor Beasts serie

Na het succes van The Queens Beasts, introduceerde the Royal Mint de Tudor Beasts serie. Deze nieuwste serie is gebaseerd op de tien stenen beesten op de Moat Bridge bij het Hampton Court Palace. De tien mythische beesten worden gezien als majestueuze beschermers en staan symbool voor de verbintenis van Henry VIII met Jane Seymour, zijn derde vrouw. 

Ontwerp van de Yale of Beaufort 2023 munt


Voorzijde

Op de 1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort 2023 staat zoals de naam al aangeeft The Yale of Beaufort, dit mythische wezen wordt afgebeeld in een indrukwekkend design vol met prachtige kenmerken. De Yale bestaat uit het lichaam van een geit, de slagtanden van een zwijn en de staart van een leeuw. Rond de afbeelding van The Yale is de tekst ““YALE OF BEAUFORT ∙ 1/4oz ∙ FINE GOLD  ∙  999.9” te vinden. Onderaan op de munt staat 2023, het jaar van uitgifte.


Achterzijde

Op de achterkant van de munt is de beeltenis Queen Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – te vinden. Rondom de Queen staat onder andere de nominale waarde van deze munt, namelijk 25 pond. Ook op de achterkant van de munt is gebruik gemaakt van de chainmail-animatie techniek.

Andere munten uit deze serie

De 1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Yale of Beaufort 2023 is ook beschikbaar in een 1 troy ounce gouden munt. Daarnaast zijn ook twee zilveren varianten van 2 troy ounce en 10 troy ounce en een platina munt van 1 troy ounce beschikbaar.


Uitgelicht

  • 1/4 troy ounce puur goud (99,99%)
  • Ontworpen door David Lawrence
  • Brilliant Uncirculated conditie
  • Nominale waarde van 25 pond


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.