• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Bull of Clarence 2023

631,00 Per stuk 81,95 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
7 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1/4 troy ounce (7,78 gram) gouden (99,99%) Tudor Beasts Bull of Clarence is in 2023 uitgegeven voor The Royal Mint. H... Deze 1/4 troy ounce (7,78 gram) gouden (99,99%) Tudor Beasts Bull of Clarence is in 2023 uitgegeven voor The Royal Mint. Het is de derde uitgave uit de Tudor Beasts-serie. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 631,00
Prijs per gram
€ 81,95
Productsoort
Munt
Munt
1/4 troy ounce
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1/4 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Bull of Clarence 2023

De 1/4 troy ounce gouden Tudor Beasts Bull of Clarence munt 2023 toont een majestueus bultstier, het heraldische dier van Clarence, een van de huizen van de Tudor-dynastie. De stier is in profiel afgebeeld, met zijn indrukwekkende horens en sterke spieren. Verder is de stier omgeven door een krans van rozen, het symbool van de Tudors. Deze munt is geslagen door The Royal Mint, bevat 7,78 gram 99,99% puur goud. Verder heeft de munt een nominale waarde van 25 Britse ponden, volledig ondersteunt door de Britse overheid. De munt wordt geleverd in een muntcapsule met een diameter van 32,69 mm.

Ontwerp van de 1/4 oz gouden Tudor Beasts Bull of Clarence munt


Voorzijde

De voorzijde van deze munt is ontworpen door David Lawrence en toont de mythische stier: de Stier van Clarence. Ook zie je de opschriften 2023 - het jaar van uitgifte, BULL OF CLARENCE - de naam van de munt, 1oz - het gewicht en FINE GOLD 999.9 - de zuiverheid van de munt. 


Achterzijde

De achterzijde van de munt toont het nieuwe portret van koning Charles III, ontworpen door Martin Jennings. De koning is afgebeeld in profiel, met zijn kroon en mantel. De munt toont ook de nominale waarde van de munt, 25 Britse pond, en het jaar van uitgifte, 2023.

Symbolieke en artistieke waarde

De stier is een symbool van kracht, macht en vruchtbaarheid. Het was het heraldische dier van de Beaufort-familie, die van 1397 tot 1501 regeerde over Engeland. De stier staat ook symbool voor het jaar van uitgifte, 2023, dat het jaar van de stier is in de Chinese dierenriem.
 
Het ontwerp van de 1/4 troy ounce gouden Tudor Beasts Bull of Clarence munt is prachtig en gedetailleerd. De stier is levensecht weergegeven en de decoratieve rand is prachtig vormgegeven. De munt is een waar kunstwerk.


Uitgelicht

  • 1/4 troy ounce (7.78 gram) puur goud (99,99%)
  • Derde uitgave van The Royal Tudor Beasts serie
  • Nominale waarde van 25 Britse pond


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.