1 troy ounce zilveren GATA herdenkingsmunt

1 troy ounce zilveren GATA herdenkingsmunt

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren GATA herdenkingsmunt is geslagen in 99,97% puur zilver. De munt is geslagen door de Gold Anti Trust Action Cmmittee (GATA).

€ 50,00
1 troy ounce zilveren GATA herdenkingsmunt

1 troy ounce zilveren GATA herdenkingsmunt

per stuk
13 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten
Voorzijde zilveren GATA munt

1 troy ounce zilveren GATA herdenkingsmunt

 

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) 99,97% zilveren GATA herdenkingsmunt is geslagen door de Gold Anti Trust Action Committee (GATA). Dit is een organisatie in Amerika die zich sterk maakt tegen de manipulatie en onderdrukking van de goudprijs. 

GATA is formeel opgericht in 1999 om samenzwering van de prijs en het aanbod van goud en aanverwante financiële instrumenten te beheersen, aan het licht te brengen, te bestrijden en te procederen. De commissie is ontstaan uit essays van Bill Murphy, een financieel commentator op het internet, en van Chris Powell, een krantenredacteur in Connecticut. 

Murphy’s essays rapporteerden bewijs van samenzwering tussen financiële instellingen om de prijs van goud te drukken. Om de betrokken gegevens te verkrijgen, klaagde GATA in december 2009 de Fed aan bij de Amerikaanse districtsrechtbank. In februari 2011 oordeelde de rechtbank dat de meeste goudgegevens van de Fed geheim konden blijven, maar dat er één openbaar moest worden gemaakt: de notulen van de vergadering van april 1997 van de G-10 Committee on Gold and Foreign Exchange. Deze notulen toonden aan dat G-10 lidstaden en centrale bankfunctionarissen in het geheim de coördinatie van hun beleid ten aanzien van de goudmarkt bespraken. GATA heeft tientallen documenten verzameld en gepubliceerd waaruit blijkt dat de westerse schatkist en centrale banken zich zowel openlijk als heimelijk hebben ingespannen tegen een vrije goudmarkt.

De GATA herdenkingsmunt is geslagen ter ere van het 10 jarige jubileum van de organisatie GATA, die in 1999 werd opgericht. Om die reden staat dan ook de inscriptie 1999 - 2009 op de munt. 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,97%)
  • Herdenkingsmunt geslagen door GATA
  • Ter ere van het 10-jarige jubileum

Ontwerp van de zilveren GATA munt

Ontwerp van de zilveren GATA munt

Voorkant

De voorzijde toont het GATA logo samen met de inscriptie GOLD ANTI TRUST ACTION COMMITTEE - de naam van de organisatie en 1999 - 2009 - het 10 jarige jubileum van de organisatie. 

Ontwerp van de zilveren GATA munt

Achterkant

De achterzijde toont een grafiek met daarin de goudprijs van de afgelopen 10 jaar in USD per troy ounce. Rondom ziet u de inscripties GOLD ANTI TRUST ACTION COMMITTEE - de naam van de organisatie en One oz Ag 999.7 - het gewicht en de zuiverheid van de munt. 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.