Gouden munt 5 Dollar half American Eagle

Gouden munt 5 Dollar half American Eagle

De American half eagle munten zijn onderdeel van de American Eagle serie. De gouden half eagle 5 dollar bestaat uit twee varianten, de Liberty head en de Indian Head. Beiden munten zijn geslagen in 90% puur goud. De gouden munt weegt 8,3590 gram en heeft een diameter van 21,6 mm. Omdat deze munten worden gekocht van particulieren, kunnen wij niet aangeven welke van de twee varianten u ontvangt.
€ 712,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 712,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

Gouden Amarican Half Eagle 5 dollar

De American half eagle munten zijn onderdeel van de American Eagle serie. De gouden half eagle 5 dollar bestaat uit twee varianten, de Liberty head en de Indian Head. Beiden munten zijn geslagen in 90% puur goud.

De gouden munt weegt 8,3590 gram en heeft een diameter van 21,6 mm.

Omdat deze munten worden gekocht van particulieren, kunnen wij niet aangeven welke van de twee varianten u ontvangt.

Design 5 Dollar Liberty Head

Het design van de munt is ontworpen door Christian Gobrecht in 1838. Vanaf 1838 is de munt continu geslagen tot 1907. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding weergegeven van Lady Liberty die naar links kijk en een kroontje draagt waarop het woord ‘’LIBERTY’, of terwijl vrijheid staat geschreven. Boven de afbeelding staan 13 sterren die de oorspronkelijke staten van Amerika vertegenwoordigen.

De achterzijde van de munt toont een afbeelding van een adelaar met een olijftak in de ene klauw en pijlen in de andere klauw. Boven de adelaar is staat de tekst: In god we trust. Op de buitenomtrek boven de adelaar staat de tekst ‘’UNITED STATES OF AMERICA’’ geschreven. Net onder de adelaar staat ‘’FIVE D.’’ geschreven, dit is de nominale waarde van de munt.

Design 5 dollar Indian Head

De munten van voor 1908 (en enkele exemplaren die in dit jaartal geslagen zijn) hebben geen: ''In God We Trust'' motto op de linkerkeerzijde. De munten die daarna geslagen werden, hebben dit wel.

De voorzijde is voorzien van een permanente adelaar op een bos van pijlen, links ervan heeft de adelaar een olijftak in zijn klauwen. Boven de vogel staan de woorden: ''Unites States Of America''. Rechts van de adelaar staan de woorden: ''e pluribus unum'', dit betekend: ''uit velen één". Onder de vogel is de nominale waarde van de munt ''5 dollar'' zichtbaar.

De keerzijde is voorzien van het hoofd van een Indiaan, de man draagt een hoofdtooi naar links. In de hoofdtooi staat het woord ''Liberty''. Op dezelfde zijde staat ook het jaartal waarin de munt is geslagen. De dertien sterren die om de indiaan heen staan vertegenwoordigen volgens verschillende bronnen de dertien kolonies van de United States.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.