Altijd 100% verzekerd transport

X
1 Troy ounce platina Noble munt

1 Troy ounce platina Noble munt

Deze 1 troy ounce platina Isle of Man Noble beleggingsmunt bevat 31,103 gram aan 99,95% puur platina. De munt is geslagen door de Pobjoy Mint en heeft een nominale waarde van 1 Noble. De afbeelding geldt ter indicatie, wij leveren munten van diverse jaargangen.

€ 1.179,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.179,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten
Voorzijde 1oz platina Isle of Man munt

1 troy ounce platina Isle of Man Noble munt

 

De 1 troy ounce platina Isle of Man Noble munt is uitgegeven door de Pobjoy Mint. Deze platina beleggingsmunt bevat 31,103 gram aan 99,95% puur platina.

Pobjoy Mint, gevestigd in Surry (Engeland), sloeg deze munten voor het eiland Man. Op het eiland Man, een klein Brits eiland gelegen tussen de Ierse zee tussen Groot-Brittannië en Ierland, hebben de munten een nominale waarde van 1 Noble.

Het gaat om munten van voorgaande jaargangen. Het is vooraf niet bekend welk jaargang u ontvangt. De munten bevatten allemaal hetzelfde gewicht en zuiverheid. De 1 troy ounce platina Isle of Man Noble munten hebben een dikte van 2,38 millimeter en een diameter van 32,7 millimeter.

De platina Isle of Man beleggingsmunten werden geproduceerd door de Pobjoy Mint van 1983 tot 1989. De platina munten worden geleverd in een munthoesje.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan puur platina (99,95%)
  • Platina beleggingsmunt
  • Terugkoopgarantie

Ontwerp van de platina Isle of Man munt

Ontwerp van de platina Isle of Man munt

Voorzijde

Op de voorzijde van de 1 troy ounce platina Isle of Man munt staat een Viking-sloep die met gespannen zeilen over de Noord-Atlantische oceaan vaart. Hieronder staat de nominale waarde van de munt, ONE NOBLE en het gewicht en de zuiverheid van de munt 1oz PLATINUM FINE.

Ontwerp van de platina Isle of Man munt

Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II. Rondom staan gravures met het land van uitgifte, het jaar van uitgifte en haar naam.

Het eiland Man

Het eiland Man wordt al bewoond sinds ongeveer 6.500 voor Christus. De eerste bewoners van het eiland leefden als jager in kleine, natuurlijke grotten. Gedurende de nieuwe steentijd gingen zij over op een boerenbestaan. Uit deze tijd stammen enkele megalithische monumenten op het eiland.

Het eiland Man maakt geen deel uit van het Verenigde Koninkrijk. Het eiland heeft dan ook nooit deel uitgemaakt van de Europese Unie. Wel behartigt de Britse regering de buitenlandse betrekkingen en defensie, en heeft Groot-Brittannië invloed op de wetgeving. Het eiland heeft zijn eigen belastingstelsel, postzegels en munt (de Noble).

Specificaties

Gehalte
99,95%
Conditie
Zo goed als nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
Diverse

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.