Taal
1 Troy ounce platina munt Lunar 2020

1 Troy ounce platina munt Lunar 2020

Het jaar van de muis - 1 troy ounce platina beleggingsmunt 2020

De nieuwste uitgave van de Perth Mint betreft de 1 troy ounce (31,103 gram) platina munt van de Lunar serie. In de Lunar serie staat ieder jaar een ander dier centraal in het design en in 2020 is de muis aan de beurt. Dit is de eerste keer dat Lunar een platina variant uitbrengt.

€ 1.350,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.350,00
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

Het jaar van de muis - 1 troy ounce platina beleggingsmunt 2020

De nieuwste uitgave van de Perth Mint betreft de 1 troy ounce (31,103 gram) platina munt van de Lunar serie. In de Lunar serie staat ieder jaar een ander dier centraal in het design en in 2020 is de muis aan de beurt. Dit is de eerste keer dat Lunar een platinum variant uitbrengt.

De Perth Mint slaat alle munten in prachtige BU (Brilliantly Uncirculated) conditie en verpakt deze per stuk in een beschermende muntencapsule. Zo blijven de munten in goede conditie en blijft het platinum onaangetast. Het platina gehalte van de munt is 99.95%.

Design van de platina Lunar 2020

Op de voorzijde van de munt staat één muis afgebeeld die aan een maiskolf aan het knagen is. Het Chinese teken van het jaar van de muis staat tevens prominent afgebeeld met het woord 'Mouse' en het jaartal van uitgifte (2020).

Op de achterzijde van de munt is Queen Elizabeth II afgebeeld. Aangezien de platina Lunar munt een wettig betaalmiddel is in Australie, of althans over die status beschikt en daarvoor normaliter natuurlijk niet wordt gebruikt, dient bij dit soort munten ook altijd aangegeven te zijn wat de face value is. Daarom staan de volgende teksten tevens vermeld: Elizabeth II Australia - 1 oz 9995 pt 100 dollar. De munten zijn uitgegeven in Australië en de waarde als betaalmiddel is dan ook uitgedrukt in Australische Dollars.

Munten in de Lunar serie

Naast de 1 troy ounce platina Lunar munt is de Lunar van 2020 ook leverbaar in andere edelmetalen. Zo is er ook een zilveren en gouden variant van deze Lunar serie. De zilveren variant is geslagen in 1/2 troy ounce, 1 troy ounce, 2 troy ounce, 5 troy ounce en ook 1 kilogram. Naast de zilveren Lunars heeft de Perth Mint ook een aantal formaten van goud beschikbaar. De gouden variant is geslagen in 1 en 2 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en ook 1/10 troy ounce.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.