1 Kilogram zilveren munt Kookaburra 2019

1 Kilogram zilveren munt Kookaburra 2019

Nieuwe uitgave van de Kookaburra serie, de 1 kilogram zilveren Kookaburra munt 2019 van de Perth Mint, Australie. Geslagen in 1 kilo puur zilver (99.99%). Deze munten zijn erg populair onder beleggers in zilver en verzamelaars van zilveren munten wegens de lage premie en het jaarlijks veranderende design.

€ 1.103,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.103,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

1 Kilogram zilveren munt Kookaburra 2019

De zilveren Kookaburra munten worden uitgegeven door de Perth Mint, Australie. Het formaat van 1 kilogram is een uitzonderlijk groot formaat en deze munten zijn vooral geliefd bij beleggers die willen investeren in 1 kilo puur zilver en daarbij niet de btw betalen die over zilverbaren wordt berekend. Zilveren munten vallen namelijk onder de margeregeling en zijn zodoende aanzienlijk goedkoper in de aanschaf.

Naast het formaat  van 1 kilogram is de zilveren Kookaburra 2019 tevens leverbaar in 10 troy ounce en in 1 troy ounce. De variant van 1 troy ounce is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 500.00 stuks, bij de andere formaten is geen maximale oplage.

Deze zilveren munten bevatten 1 kilogram puur zilver (99,99%). Het betreft nieuw geslagen munten die wij betrekken bij de Perth Mint in Australie. Alle munten worden geleverd in de oorspronkelijke verpakking. Per 10 stuks zijn de munten in een kartonnen doos verpakt en bij losse afname worden alle munten geleverd in oorspronkelijke capsules. Wij raden aan om deze capsules intact te houden want hierdoor zijn de munten beschermd tegen invloeden van buitenaf en zo blijft het zilver in optimale conditie.

Bij het design van de Kookaburra munten staat altijd de kookaburra centraal. De serie wordt door de Perth Mint uitgegeven vanaf 1990 waarbij ieder jaar een ander design krijgt, met één of meer ijsvogels afgebeeld. Dit is één van de symbolen voor Australie, het land van herkomst, vandaar deze keus. Op de achterzijde van de munten staat Koningin Elizabeth II afgebeeld. Het is wettig bepaald dat haar beeltenis getoond moet worden op de munten met status van wettig betaalmiddel. Sinds 2019 wordt de nieuwe beeltenis van de koningin gebruikt op munten van de Perth Mint.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.