1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

De vierde munt uit de The Lunar III serie is de 1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof. Deze bijzondere zilveren verzamelmunt is geslagen in 99,99% puur zilver en wordt uitgegeven door het Australische munthuis The Perth Mint.
€ 55,40
1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

per stuk
74 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-
1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof

De vierde munt uit de The Lunar III serie is de  1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 proof. Deze bijzondere zilveren verzamelmunt is geslagen in 99,99% puur zilver en wordt uitgegeven door het Australische munthuis The Perth Mint.

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem
De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en de grote Chinese race. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. Mensen geboren in het jaar van het konijn zijn volgends de legende intelligent en creatief.

The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is in 2020 gestart met Lunar III. Elk jaar komt er een nieuwe serie munten uit met daarop één van de dieren uit de Chinese dierenriem.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Zilveren munt van PROOF kwaliteit
  • 1/2 troy ounce puur zilver (99,99%)
  • Diameter: 32,6 mm
  • Vierde munt uit The Lunar III serie van The Perth Mint
  • 4000 munten wereldwijd beschikbaar

Ontwerp

Ontwerp

 Op de voorkant van deze zilveren munt worden twee schattige konijnen getoond. De konijnen zitten in het gras en één van de twee probeert bessen van een tak te eten. Het ontwerp van Ing Ing Jong wordt gekenmerkt door de vele details. Hierdoor is zelfs de vacht van de konijnen goed zichtbaar. Naast de beeltenis van de konijnen is het Chinese teken voor konijn te zien met eveneens de tekst “RABBIT 2023”. Net zoals bij alle The Perth Mint munten staat ook een kleine “p”, het teken van The Perth Mint op de munt.

Ontwerp

Op de achterzijde van de munt is een beeltenis van hare majesteit Koning Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – afgebeeld. Rondom deze beeltenis is de nominale waarde, het gewicht en het zilvergehalte duidelijk weergegeven.

Verpakking

Verpakking

Deze munt wordt geslagen in een gelimiteerd oplage van 4000 stuks wereldwijd en wordt geleverd met certificaat van echtheid. De meegeleverde verpakking is speciaal ontworpen voor de Lunar 2023 munten en bevat een prachtige tekening van een het einde van de grote Chinese race.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Proof
Gewicht
1/2 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Australië
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.