Zilveren munt Bloemenemblemen van Canada paarse Steenbreek

Zilveren munt Bloemenemblemen van Canada paarse Steenbreek Zilveren munt Bloemenemblemen van Canada paarse Steenbreek - achterkant
Zilveren munt Bloemenemblemen van Canada paarse Steenbreek
  • Prijs: € 49,00 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Steenbreek munt is geslagen in 7,96 gram puur zilver met een diameter van 27 mm. Vanwege deze diameter is de munt ook zeer geschikt om in een hanger te stopen en als sieraad te dragen.

Lees verder

De Steenbreek munt is geslagen door de Royal Canadian Mint en staat, zoals de naam al deels verklapt, in het teken van de paarse steenbreek. De Steenbreek munt is afgeleid van het bloemenembleem Nunavut, de paarse steenbreek. Het is zo dat in Canada de verschillende territoria en provincies worden vertegenwoordigd door bloemenemblemen. De paarse steenbreek komt voor in het noorden van Canada. De bloem groeit in rotsachtige grond waar veel andere planten niet zouden kunnen groeien. Wanneer de paarse steenbreek bloemt is het de tijd waarin jonge kariboes worden geboren. Ook wordt de paarse steenbreek gebruik in kruidengeneesmiddelen. De Steenbreek munt is geslagen in 7,96 gram puur zilver met een diameter van 27 mm. Vanwege deze diameter is de munt ook zeer geschikt om in een hanger te stopen en als sieraad te dragen. In Canada wordt de Steenbreek munt als een wettig betaalmiddel beschouwd, waardoor de munt een nominale waarde van $3 heeft. De Steenbreek munt een oplage van 4.000 stuks.

Uitgelicht

  • Oplage van 4.000 stuks stuks
  • 7,96 gram puur zilver (99,9%)
  • Prachtige afbeelding van de paarse steenbreek

Design van de Steenbreek munt

De Steenbreek munt heeft een prachtige uitstraling. Op de voorzijde van de Steenbreek munt is de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te zien. Hieromheen zijn onder andere de nominale waarde en het jaar en land van uitgifte af te lezen. Op de achterzijde van de Steenbreek munt is paarse steenbreek te zien. De paarse steenbreek heeft diepe kleuren en staat in schitterend contrast met de zwarte achtergrond. Langs de rand zijn sierlijke details te zien. Deze details passen perfect bij het uiterlijk van de Steenbreekmunt. 

Lees minder

Specificaties

Zilveren munt Bloemenemblemen van Canada paarse Steenbreek
Gehalte 99,9%
Conditie Proof
Gewicht 8 gram
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review