Nieuw

Zilveren kilo munt Noah's Ark 2022

Zilveren kilomunt Noah's Ark
  • Prijs: € 950,00 per stuk
Maximaal 1 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

Hierbij bieden wij de zilveren 1 kilo munt van de collectie Noah's Ark. De zilveren munten hebben een zuiverheid van 99,9% en bestaat uit zeven verschillende formaten met ieder een gelimiteerde oplage.

Lees verder

1 kilogram zilveren munt Noah's Ark

Armenië introduceerde in 2011 haar eigen collectie zilveren munten, de Noah's Ark. De munten worden geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH in opdracht van Armenië. Het gaat hierbij om zilveren beleggingsmunten met een zuiverheid van 99,9%. De collectie bestaat uit zeven verschillende formaten met ieder een gelimiteerde oplage. Hierbij bieden wij de munt uit de collectie aan van 1 kilogram!

Het ontwerp van de munt komt van de Armeense tekenaar Eduard Kurghinyan en verwijst naar het verhaal uit Genesis 8:4 van de bijbel (de ark van Noach). De ark van Noah is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog, 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. In de ark was plaats voor acht mensen, daarnaast kwamen van alle reine dieren 7 paartjes en van alle onreine dieren één paar in de boot mee. 

De hele aarde wordt overstroomd door een enorme watervloed. Na bijna een jaar zakt het water en stuurt Noah een vogel uit. Deze vogel keert terug en komt terug met een takje. Dit beeld, een duif met een takje, is het symbool geworden voor verzoening en vrede. Als de duif weer wordt uitgestuurd en niet meer terugkomt, kunnen alle arkbewoners weer aan land. De hoogste berg van het bergmassief in Armenië werd geïdentificeerd als de ladingsplaats van de ark, grotendeels omdat het de eerste top zou zijn die verscheen toen het water begon te zakken. Deze berg werd vervolgens 'de Ararat' genoemd. 

Op de voorzijde van de munt staat een wapenschild, het jaar waarin de munt geslagen is, de nominale waarde van de munt, het gewicht, de zuiverheid van de munt en aan de onderzijde staat 'Republiek van Armenië'. Op de achterzijde van de munt is Noah's Ark afgebeeld, omringd door golven en op de achtergrond het Ararat gebergte. Op de voorgrond siert een duif met een olijftakje, het beeld voor verzoening en vrede. 

De oplage van de Noah's Ark collectie is beperkt tot 2 miljoen oplages per jaar voor de 1/4 en 1/2 troy ounce munten, 8 miljoen oplages per jaar voor de 1 troy ounce munten en 500.000 oplages voor de grotere munten met een gewicht van 5 en 10 troy ounce of 1 en 5 kilogram. 

 

 

 

Lees minder

Specificaties

Zilveren kilomunt Noah's Ark
Gehalte 99,9%
Conditie Nieuw
Gewicht 1 kilo
Doel aankoop Beleggen
Jaar van uitgifte 2022
Land van uitgifte Armenië

Alternatieven

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt diverse jaargangen

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt diverse jaargangen

Prijs: € 27,60 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1/2 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

1/2 troy ounce zilveren Noah's Ark munt 2022

Prijs: € 16,05 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1 Kilo zilveren munt Noah's Ark

1 Kilo zilveren munt Noah's Ark

Prijs: € 832,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review