5 troy ounce zilveren munt Goddelijke komedie 2021

5 troy ounce zilveren munt Goddelijke komedie 2021 5 troy ounce zilveren munt Goddelijke komedie 2021 - achterkant zilveren munt Goddelijke komedie 2021 Goddelijke komedie 2021 - zilveren munt
5 troy ounce zilveren munt Goddelijke komedie 2021
  • Prijs: € 599,95 per stuk
Maximaal 2 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

De Goddelijke Komedie munt is een prachtige munt uit Kameroen. De munt heeft een gewicht van 5 troy ounce puur zilver en diameter van 65 mm. De Goddelijke Komedie munt heeft een antieke afwerking wat de munt prachtige uitstraling geeft.

Lees verder

De Goddelijke Komedie munt is een prachtige munt uit Kameroen. De munt heeft een gewicht van 5 troy ounce puur zilver en diameter van 65 mm. De Goddelijke Komedie munt heeft een antieke afwerking wat de munt prachtige uitstraling geeft. De munt is geslagen ter ere van het 700-jarige bestaan van het monumentale gedicht “de goddelijke komedie”. Dit gedicht is in het eerste kwart van de 14e eeuw geschreven door Dante Alighieri. De Goddelijke Komedie munt heeft een zeer beperkte oplage van slecht 333 stuks en wordt in Kameroen als een wettig betaalmiddel gezien. Hierdoor heeft de munt een nominale waarde van 5.000 CFA-frank. 

Uitgelicht

  • Oplage van 333 stuks
  • 5 troy ounce (155,560 gram) puur zilver (99,9%)
  • Indrukwekkend ontwerp

Design van de Goddelijke Komedie munt

Op de voorzijde van de Goddelijk Komedie munt is Dante Alighieri, de schrijver van de goddelijke komedie, afgebeeld. Op deze zijde zijn ook de nominale waarde en het land van uitgifte te zien. Ook is er vermeldt dat de munt in het teken staat van het 700-jarige bestaan van het gedicht. De achterzijde toont een prachtige afbeelding van het paradijs, ook wel de hemel genoemd. De vele schitterende details geven de munt een prachtige en indrukwekkende uitstraling. 

De goddelijke komedie

De goddelijke komedie, of La Divina Commedia, is een allegorisch epos van de Italiaanse dichter Dante Alighieri. Hij beschrijft hierin zijn reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, louteringsberg en hemel. De goddelijke komedie is een komedie in plaats van een tragedie aangezien hij van hel naar hemel gaat.

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

5 troy ounce zilveren munt Goddelijke komedie 2021
Gehalte 99,9%
Conditie Antieke afwerking
Gewicht 5 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review