1 troy ounce zilveren munt Leadbeater's Possum

1 troy ounce zilveren munt Leadbeater's Possum
  • Prijs: € 129,95 per stuk
Maximaal 22 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

Deze prachtige zilveren munt met Black Proof afwerking is de nieuwste munt in de ‘Australia At Night serie.’ De Leadbeater's Possum is een van de zeldzaamste zoogdieren van Australië

Lees verder

1 troy ounce zilveren munt Leadbeater's Possum

Deze prachtige zilveren munt met Black Proof afwerking is de nieuwste munt in de ‘Australia At Night serie.’ De Leadbeater's Possum is een van de zeldzaamste zoogdieren van Australië.

Leadbeater's Possum oftewel buideleekhoorn, is een ernstig bedreigde diersoort. De buideleekhoorn leeft voornamelijk in kleine groepen en kun je vinden in de Central Highlands van Victoria, Australïe. Daar, ten noordoosten van Melbourne wonen zij in voornamelijk in essen en eucalyptusbomen.

Leadbeater's possum worden zelden gezien omdat ze nachtdieren zijn, zich snel verplaatsen en hoog in de bomen leven. Ze worden gemiddeld 33 centimeter groot, dit is inclusief de staart. Ze leven in kleine familiekolonies met een maximale grootte van 12.

Op de keerzijde staat een afbeelding van drie buideleekhoorns zittend op een boom, de naam van de serie "AUSTRALIA AT NIGHT", en de inscriptie "LEADBEATER'S POSSUM".

Op de andere zijde ziet u een beeltenis van Hare Majesteit, de naam "ELIZABETH II", het land van uitgifte "NIUE", het jaar van uitgifte "2022", de nominale waarde "ONE DOLLAR", het gewicht "1OZ" en de zuiverheid  van "999 SILVER".

Lees minder

Specificaties

Gehalte 99,9%
Conditie Proof
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2022
Land van uitgifte Niue

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review