Btw vrij zilver

Btw vrij zilver

Zilverbaren opgeslagen in een douane entrepot in Zwitserland

  • Koop fysiek zilver tegen een lage premie;
  • Geen btw verschuldigd over uw aankoopbedrag;
  • Volledig verzekerd en gealloceerde opslag;
  • Beleggen onder AFM toezicht.

 Zilverbaren worden in Nederland met 21% btw belast. Dit maakt het kopen van zilverbaren voor particuliere beleggers oninteressant. Deze btw kunt u namelijk niet terugvorderen of zelf in rekening brengen bij een doorverkoop. Zilveren munten vallen onder de margeregeling en zijn daardoor een veel goedkoper alternatief. Als u fysiek zilver thuis uitgeleverd wilt laten worden, kunt u dus het beste zilveren munten aanschaffen.

Het is bij The Silver Mountain ook mogelijk om zilverbaren aan te kopen die worden opgeslagen in een beveiligd douane depot in Zurich, Zwitserland. Deze zilverbaren zijn leverbaar in formaten van 1 kilogram, 100 troy ounce en 1.000 troy ounce. Alle baren zijn afkomstig van LBMA erkende producenten, voornamelijk de Royal Canadian Mint.

Hoe groter het formaat, hoe lager de productiekosten en dus hoe voordeliger het is voor u om in deze vorm in zilver te investeren. Doordat deze baren niet worden uitgeleverd in Nederland is er geen sprake van btw-heffing en kunt u dus btw-vrij in zilver investeren.