1 troy ounce gouden Kangaroo 2015 munt

 • Prijs: € 1.149,00 per stuk
 • Tijdelijk niet leverbaar
De 2015 gouden Kangaroo munt is geslagen in Australië, door de Perth Mint in 99,99% puur goud. Deze gouden munten zijn populair onder beleggers die fysiek goud kopen, maar worden ook door verzamelaars gespaard doordat het design jaarlijks verandert. Meer info

Dit product is helaas niet meer op voorraad

Voorraadalert
 • 5 voor
  € 1.147,00 p/st.
 • 10 voor
  € 1.145,00 p/st.
 • 25 voor
  € 1.143,00 p/st.
 • 50 voor
  € 1.141,00 p/st.

Gouden Kangaroo munten 2015

De gouden Kangaroo munten worden uitgegeven door de Perth Mint uit Australië. Hier worden de munten geslagen in 99,99% puur goud. De munten dragen net als vele andere gouden beleggingsmunten de status van wettig betaalmiddel en worden wereldwijd erkend als beleggingsgoud. De waarde van deze munten is gerelateerd aan de goudkoers.

Specificaties:
Gewicht: 31,103 gram (1 troy ounce)
Gehalte: 99,99%
Materiaal: Goud
Land van herkomst: Australië

De gouden Kangaroo munten worden ook wel gouden Nugget munten genoemd. Dit komt doordat voorheen een afbeelding van een gouden klomp (nugget) werd weergegeven op de munt in plaats van een afbeelding van een kangaroo. Vanaf de introductie van de munt in 1986 tot 1989 werd er een gouden nugget weergegeven en daarna is besloten een afbeelding van een kangaroo weer te geven.

De Perth Mint slaat vaak munten waarvan het design gebaseerd is op het land Australië. Zo worden de zilveren beleggingsmunten geslagen in de vorm van de populaire Kookaburra, Koala en Lunar munten. De Kookaburra en Koala worden in Australie ook als een symbool gezien voor het land Australie, net als de kangoeroe waarvan dus de gouden versie beschikbaar is.

Op de voorzijde van deze munten is een afbeelding van een of meerdere kangoeroes weergegeven. Tevens staat hier het jaartal weergegeven. De achterzijde van de gouden munten bestaat uit een afbeelding van Queen Elizabeth II met de tekst Australie - 100 dollars.

Goud kopen

Sinds mensenheugenis heeft men goud verkozen boven bijna alle andere natuurlijke materialen. Men investeert in gouden munten en/of goudbaren als veilige haven in tijden van crisis. Door het kopen van echt goud en het houden ervan als fysiek bezit verzekert men zich tegen macro economische risico's, inflatie en geldontwaarding.In 2008 toen de Lehmann Brothers ten val kwamen escaleerde de kredietcrisis in een recessie en verloren de beleggers hun vertrouwen in het monetaire systeem. Het gevolg hiervan was een sterk toenemende vraag naar goud met als resultaat een nieuw hoogterecord in de goudprijs. 

Goud is al eeuwenlang nuttig als rekeneenheid voor andere soorten waarde en heeft laten zien enorm waardevast te zijn. Het edelmetaal is mooi, onverwoestbaar, eenvoudig deelbaar, schaars en het verliest haar glans niet. Volgens velen is goud het echte geld en zal het ook were terugkeren tot haar oorspronkelijke betekenis.

 

Bij The Silver Mountain bent u aan het juiste adres als het gaat om het veilig en betrouwbaar aanschaffen van goudbaren en/of gouden munten.

Specificaties

Gehalte 99,99%
Conditie Nieuw
Land van uitgifte Australië

Prijshistorie