Altijd 100% verzekerd transport

X

Silversqueeze

Eind januari, begin februari hebben particulieren gezorgd voor een zilver squeeze. Hierdoor opende de zilverprijs maandag 1 februari bijna 6% hoger dan dat het sloot op vrijdag. Deze volatiliteit hebben wij bij The Silver Mountain nog nooit eerder gezien.

Wat is een zilver squeeze?

Grote banken hebben op de papieren markt veel short posities uitstaan op zilver. Dit betekent dat de prijs van zilver wordt gedrukt, doordat er veel wordt geanticipeerd op een daling van de zilverprijs. Wanneer dit het geval is, dan maken de banken winst bij een dalende zilverprijs. Deze posities zijn namelijk gebaseerd op leencontracten, zonder onderpand. Een zilver termijncontract met een aanspraak op een zilverleverantie wordt geleend en meteen verkocht in de hoop deze goedkoper weer terug te geven aan de uitgever, waarbij een mooi rendement wordt behaald.

In theorie kunnen er meer termijncontracten in omloop zijn, dan dat er fysiek zilver is. Dit is een van de zwaktes van de papieren termijncontracten. Omdat deze niet de prijs hebben van fysiek zilver. Aangezien er meer termijncontracten worden uitgegeven dan dat er fysiek zilver is. Waardoor vraag een aanbod niet in balans is. Bij de short squeeze is er heel veel fysiek zilver gekocht, waardoor de prijs van zilver omhoog is geschoten. Hierdoor hebben de banken hun short posities moeten verkopen tegen verlies. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer kopende mensen in de markt zitten, dan verkopende partijen. Wat uiteindelijk voor een nog snellere stijging van de zilverprijs heeft gezorgd.

Als belegger in fysiek zilver kunt u van deze zilver squeeze profiteren, door fysiek edelmetaal aan te kopen. In onderstaande video leggen wij uit waarom u in fysiek zilver zou moeten investeren

Weet u niet zeker welke munten u moet kopen of dat u baren wilt aanschaffen? Bekijk dan onze kieswijzer, hier leggen wij duidelijk en transparant uit welk product u zou moeten kiezen.

Adviesgesprek

Kunt u geen keuze maken? Of heeft u nog specifieke vragen die betrekking hebben op uw situatie? Dan adviseren wij u om een vrijblijvend adviesgesprek met ons in te plannen. Neem contact op, om een adviesgesprek te plannen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.