Ontdek onze nieuwe huiskoerier: gratis levering binnen Nederland voor elke bestelling t/m 31 december 2022
Taal
Silver Eagle munt 2022 - 1 troy ounce

Silver Eagle munt 2022 - 1 troy ounce

De Silver Eagle is één van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. De munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram) en geslagen in 99,9% puur zilver.

€ 30,14
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 30,14 Vanaf € 29,84
Aantal Prijs per stuk
1-99 € 30,14
100-499 € 30,04
500-999 € 29,94
1000+ € 29,84
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

1 troy ounce Silver Eagle zilveren munt 2022

De Amerikaanse Silver Eagle zilveren zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver. De Silver Eagle munten worden elk jaar uitgegeven door de US Mint uit Amerika. Deze munten zijn zowel leverbaar in UNC (uncirculated) als in Proof editie. De Proof editie is populair onder verzamelaars, terwijl de UNC munt voornamelijk voor investeringen in zilver wordt gebruikt.

Sinds 1986 geeft de US Mint jaarlijks deze zilveren munt uit. Bepaalde jaartallen zijn onder verzamelaars erg populair door de lage oplage dat jaar of omdat het een "key year" betreft. Een goed voorbeeld zijn de Silver Eagle munten van 1996. In dit jaar bestond de Silver Eagle precies 10 jaar. De munten van dit jaar zijn dan ook erg gewild onder verzamelaars. Ook de munten van 1986, het eerste jaar waarin de Silver Eagle werd uitgegeven zijn erg gewild.

 

Tip: u kunt ook een voorraadalert instellen zodat u automatisch bericht ontvangt zodra deze munt op voorraad is!

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Amerika's bekendste zilveren beleggingsmunt
  • Scherpe premie speciaal voor beleggers

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren de munten van jaargang 2022. Dit zijn nieuw geslagen munten. Zilver is een zeer kwetsbaar materiaal, zeker indien het puur zilver betreft. De munten kunnen daardoor kleine krasjes e.d. bevatten. Dit heeft geen invloed op de waarde van de zilveren munt.

Ontwerp Silver Eagle munt

Ontwerp Silver Eagle munt

Op de voorzijde van de Silver Eagle munten is het klassieke design gebruikt van Adoplh A. Weinman, het design dat oorspronkelijk gebruikt werd voor de half-dollar munten tussen 1916 en 1947. Dit design, genaamd "Walking Liberty" is één van de populairste designs in Amerika en was dan ook een voor de hand liggende keuze om te gebruiken bij de Silver Eagle zilveren munten.

Ontwerp Silver Eagle munt

Op de achterzijde van de zilveren munt is een afbeelding weergegeven van een heldhaftige arend (één van dé symbolen van Amerika) naar het design van John Mercanti.

Over de Silver Eagle

De Silver Eagle zilveren munt wordt geslagen bij 3 verschillende munthuizen in Amerika: Philadelphia, San Francisco en West Point, New York. Tegenwoordig worden de Silver Eagle munten geslagen door West Point, terwijl vroeger de munten vooral geslagen werden in San Francisco. De American Silver Eagle is een officiele bullion munt van Amerika. Deze munt heeft een face value en is dus wettig betaalmiddel (legal tender) De face value bedraagt 1 dollar.

Bestel uw Silver Eagle munt bij The Silver Mountain en profiteer van onze voordelen. Alle zilveren troy ounce Silver Eagle munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2022
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.