Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020

2 review(s)
Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020 Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020 1 Troy ounce gouden Kruggerrand munt 2020 Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020
Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020
3 à 4 weken levertijd
Korting bij grote afnames
  • 5 stuks
  • € 1.672,00 per stuk
  • 10 stuks
  • € 1.670,00 per stuk
  • 25 stuks
  • € 1.668,00 per stuk
  • 50 stuks
  • € 1.666,00 per stuk
Mikropakket Post NL iDeal

Beschrijving

De Krugerrand koopt u veilig en vertrouwd bij The Silver Mountain. Gouden Krugerrand munten zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Deze gouden munt bevat precies 1 troy ounce puur goud en dit is de eerste munt die verhandeld werd om haar goudwaarde. De munten zijn geslagen in 22 karaat goud en wegen 33,93 gram per stuk. De munt is afkomstig uit Zuid-Afrika. Lees verder

Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020

De gouden Krugerrand munt is een van de bekendste gouden beleggingsmunten ter wereld. Deze gouden munten worden in Zuid-Afrika uitgegeven sinds 1967. Hiermee is de goud Krugerrand munt de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld. De Krugerrand munt is de eerste munt die precies 1 troy ounce goud bevat. Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen met als doel verhandeld te worden om de goudwaarde. Doordat de Krugerrand munt geslagen is in 22 karaat goud, heeft deze munt een andere tint dan andere (puur) gouden munten. Krugerrand munten bevatten namelijk ook koper, waardoor de munt een rode tint heeft. Het koper wordt gebruikt in deze munt om de munt steviger te maken. Gouden munten die geslagen zijn in 24 karaat goud zijn kwetsbaar voor krasjes en beschadigingen.

Goudhandel

Voor de goudhandel is de Krugerrand een uitstekende keuze. Wilt u gaan investeren in goud? Deze munten zijn wereldwijd erkend en zeer goed verhandelbaar. De Krugerrand munten worden uitgegeven in 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce puur goud. Op de voorzijde van de Krugerrand munt is een beeltenis weergegeven van Paul Kruger, de laatste president van Transvaal. Een afbeelding van een springbok siert de andere zijde van de munt. Daarnaast staat hier het jaartal van uitgifte weergegeven, met de tekst "Fynegoud 1 oz fine gold". Wilt u meer informatie over goudhandel en wat dit voor u kan opleveren? Neem dan gerust contact op.

Ontwerp Krugerrand gouden munt

Doordat de munt geslagen is in 22 karaat goud heeft deze munt een andere tint dan andere gouden munten. Krugerrand munten bevatten namelijk ook koper, waardoor de munt een rode tint heeft. Het koper wordt gebruikt in deze munt om de munt steviger te maken. Gouden munten die geslagen zijn in 24 karaat goud, zijn kwestbaar voor krasjes en beschadigingen waar Krugerrand munten steviger zijn. In Zuid-Afrika zijn deze munten oorspronkelijk geslagen met de status van wettig betaalmiddel, maar hiervoor werden de munten nooit gebruikt. Prive bezit van gouden beleggingsmunten was destijds niet toegestaan, maar het bezitten van buitenlandse munten was wel mogelijk.

Beleggen in goud

De Krugerrand werd in korte periode erg populair onder beleggers in fysiek goud. Na het succes van deze munt besloten munthuizen wereldwijd gouden munten te slaan die precies 1 troy ounce goud bevatten om zo aan de vraag naar deze gouden munten te voldoen. Wegens het apartheidsbeleid in Zuid-Afrika gedurende de jaren '70 en '80 was het namelijk voor goud beleggers in Westerse landen niet mogelijk om Krugerrand munten te kopen.

Goud kopen

Voor velen is het kopen van goud de beste verzekering tegen financiële problemen en economische tegenslagen. Door het kopen van gouden baren of gouden munten gebruikt men het edelmetaal als veilige haven in tijden van crisis. Goud zal immers altijd haar waarde behouden, ook als het monetaire systeem zou instorten. Na de val van Lehman Brothers in 2008 verloren beleggers hun vertrouwen in het monetaire systeem omdat de kredietcrisis escaleerde in een recessie. Het gevolg hiervan was een enorme toename in de vraag naar echt goud hetgeen leidde tot een nieuw record in de goudprijs. Sinds mensenheugenis heeft goud een grote aantrekkingskracht gehad op de mens en het aantal mensen dat ervoor kiest om fysiek goud te kopen in de vorm van munten en/of goudenbaren blijft toenemen. Het gebruik van gouden munten zorge voor een serieuze revolutie in de ruilhandel economieën en dit wordt zelfs wel eens het begin van de internationale handel genoemd.

Krugerrand kopen

De Krugerrand kopen kan bij The Silver Mountain. Wij zijn een zeer betrouwbare bullion dealer en worden door onze klanten beoordeeld als uitstekend. U profiteert bij ons van een eerlijke prijs: wij hanteren de meest actuele goudkoers, waardoor u nooit teveel betaald. Tevens hanteren wij een unieke terugkoopgarantie. Ook over de verzending hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit gebeurt volledig verzekerd.

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren de munten van jaargang 2020.

Lees minder

Specificaties

Nieuwe 1 troy ounce gouden Krugerrand 2020
Producent South African Mint
Gehalte 91,67%
Conditie Nieuw
Gewicht 1 troy ounce
Jaar van uitgifte 2020
Land van uitgifte Zuid Afrika

Alternatieven

1 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2020

1 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2020

Prijs: € 1.678,00 per stuk Vanaf € 1.666,00 vanaf

3 weken levertijd

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2020

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2020

Prijs: € 1.674,00 per stuk Vanaf € 1.666,00 vanaf

1 à 2 weken levertijd

1 troy ounce gouden American Buffalo munt 2020

1 troy ounce gouden American Buffalo munt 2020

Prijs: € 1.698,00 per stuk Vanaf € 1.690,00 vanaf

Levertijd 1 week

Maak de serie compleet

1/10 Troy ounce gouden Krugerrand munt 2020

1/10 Troy ounce gouden Krugerrand munt 2020

Prijs: € 202,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1/4 Troy ounce gouden munt Krugerrand 2020

1/4 Troy ounce gouden munt Krugerrand 2020

Prijs: € 455,50 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Gouden Krugerrand

Gouden Krugerrand

Prijs: € 1.665,00 per stuk

Levertijd 1 week

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Reviews (2)

 • Gemiddelde beoordeling
 • Prijs
 • Kwaliteit

Lees reviews

 • “krugerrand”

  Gerard 18 mei 2019
  Verpakking van munten mag wat beter,voor zoveel geld kan er toch wel een passende capsule af,nu komen ze binnen in een aan elkaar geplakt plasticje of munthoesjes,die gewoon open zijn.
  • Prijs
  • Kwaliteit
 • “Goede kwaliteit munt ontvangen”

  Oscar 28 feb. 2018
  mooie munt. A+++
  • Prijs
  • Kwaliteit