Boek Heavy Metal - Jan Longeval

Heavy Metal - Jan Longeval Heavy Metal - Jan Longeval - achterflap
Heavy Metal - Jan Longeval
  • Prijs: € 28,50 per stuk
3 stuks op voorraad Levertijd bij grotere afname: 2 weken

Beschrijving

Goud wordt gezien als een goede beschermer in onzekere tijden van economische en politieke spanningen. Om deze reden beargumenteerd de Vlaamse oud-vermogensbeheerder Jan Longeval in zijn boek “Heavy Metal” dat beleggers 5% tot 10% van hun portefeuille voor goud moeten reserveren. Lees verder

Heavy Metal geschreven door Jan Longeval

Goud wordt gezien als een goede beschermer in onzekere tijden van economische en politieke spanningen. Om deze reden beargumenteerd de Vlaamse oud-vermogensbeheerder Jan Longeval in zijn boek “Heavy Metal” dat beleggers 5% tot 10% van hun portefeuille voor goud moeten reserveren.

Jan Longeval, oud-vermogensbeheerder bij Bank Degroof Petercam en directeur van de Belgische financiële consultant Kounselor, geeft aan dat de goudprijs sinds vorig jaar stijgende is en dat dit als een bevestiging kan dienen dat het vertrouwen in geld begint af te nemen nu de schuldopbouw hoger en hoger wordt. Hij ziet het herinvoeren van de goudstandaard als een mogelijke uitkomst. Hierbij is het papieren geld deels gedekt door de goudreserves van de centrale bank.

Jan Longeval geeft aan dat op de lange termijn niets diversificatie verslaat. Volgens hem bevat de optimale gediversifieerde portefeuille zo’n 5% tot 10% goud. Hij geeft hiervoor twee redenen. Ten eerste, leven we in een wereld van negatieve reële rentes en omdat goud geen cashflow heeft, heeft het ook geen negatieve cashflow. Ten tweede, de schuldopbouw groeit enorm. Eind 2019 bedroeg de wereldwijde schuld $250.000 miljard. Dit is 322% van het wereld-bbp. Daar bovenop kwam de coronacrisis. Momenteel is de rente laag, maar wanneer het vertrouwen verdwijnt, dan zal deze omhoog schieten. Dit zal resulteren in een diepe economische crisis. Mogelijk zal dit als resultaat hebben dat goud weer een grotere rol gaat spelen in het monetaire systeem.

Lees minder

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review