Goudprijs per gram

De goudprijs wordt bepaald door de verschillende transacties die in de wereldwijde goudmarkt plaatsvinden. Lees er meer over op de pagina: Goudprijs. Er zijn een aantal belangrijke verschillen in de verschillende gewichten die invloed uitoefenen op de prijs van goud. De  goudprijs per gram is relatief gezien namelijk duurder dan de goudprijs per kilo. Dit heeft te maken met verschillende bijkomende kosten die worden meegerekend.

Verschillende soorten kosten

De verschillende extra kosten die worden meegerekend bij het bepalen van de goudprijs per gewicht zijn hoger bij lage gewichten van bijvoorbeeld 1 gram of 2 gram. De extra bijkomende kosten zijn onder te verdelen in productiekosten en winstmarges van de handelaren. De productiekosten van goud naar een gram of naar een kilo zijn nagenoeg gelijk. Daarom valt de goudprijs per gram duurder uit dan de goudprijs per kilo. Daarnaast zijn er nog de winstmarges van de handelaren. Ook hier geldt: hoe lager het gewicht, des te hoger de kosten, of in dit geval de marge.

Goudprijs per gram tegen lage kosten

Wilt u goud kopen tegen zo laag mogelijke kosten? Dan zijn goudbaren van 400 troy ounce de beste optie. 400 troy ounce komt neer op 12,5 kilo gram. Dit gewicht wordt wereldwijd het meest verhandeld. Omdat het om een grote hoeveelheid aan gewicht gaat, is de goudprijs per gram relatief laag. Echter worden deze goudbaren weinig tot niet gekocht door particuliere investeerders. Voor particulieren zijn ze namelijk niet goed toegankelijk en niet praktisch. De baren zijn door het gewicht lastig te verplaatsen of thuis op te slaan. De meeste particulieren kiezen dan ook voor gewichten van 1 kilogram of lager.

Huidige goudprijs per gram bij verschillende aanbieders

Goudprijs per gramBekende aanbieders van gouden baren zijn Umicore en Heraeus. The Silver Mountain verkoopt goudbaren van beide aanbieders met keuze uit verschillende gewichten. Het goedkoopste product van een gram goud die momenteel bij The Silver Mountain verkrijgbaar is, is afkomstig van Heraeus.  De goudprijs per gram is op het moment van schrijven EUR 55. De goudprijs per 10 gram van dezelfde aanbieder is op het moment van schrijven EUR 396. Omgerekend per gram komt dat neer op EUR 39,60 als goudprijs per gram. Een simpele rekensom bevestigd dat 10 gram goud van delfde aanbieder EUR 15.40 goedkoper is per gram. Het verschil zit in de eerder genoemde kosten die worden gemaakt.

Gratis en vakkundig advies

Wilt u extra advies voordat u goud of zilver gaat kopen? The Silver Mountain staat u graag te woord. U kunt ervoor kiezen om het online contactformulier in te vullen of te bellen naar: 035 2031380.

Een afspraak maken is ook mogelijk. U bent welkom op de Wilhelminalaan 3, te Baarn. Daarnaast kunt u gebruik maken van de kieswijzer op de website. De kieswijzer helpt u bij de beste keuze voor het aankopen van goud of zilver. Per product wordt aangegeven wat de aankoopprijs en verkoopprijs is, gevolgd door de spread (het verschil in aan- en verkoopprijzen). Producten met een lage spread zijn over het algemeen aantrekkelijker om te kopen.