10 gulden goud Proof Gouden Tientje Waterland 2010

  • Prijs: € 295,00 per stuk Vanaf € 259,00 per stuk
  • Tijdelijk niet leverbaar
Deze aanbieding is geldig tot: 10-12-2018

Dit product is helaas niet meer op voorraad

Voorraadalert
Waterland - Gouden tientje 2010. Deze munt is geslagen in een beperkte oplage van 4.500 stuks. Beperkt leverbaar bij The Silver Mountain, in oorspronkelijke verpakking en inclusief certificaat van echtheid. Slechts één exemplaar beschikbaar. Meer info

Nederland - Waterland

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duizend jaar geleden al begon men in Nederland veenmoerassen geschikt te maken voor landbouw. Daarna bouwden we aan kilometerslange dijken, molens voor windbemaling, waterlinies, drooglegging n natuurlijk de Deltawerken.

Ook op het water is Nederland vermaard. Denk aan de VOC-schepen en onze reputatie als het gaat om bruggen bouwen en land winnen. Water zit de Nederlanders in het bloed. We spelen, zwemmen en vissen erin, we gaan door de regen op de fiets naar werk en school en wie heeft als kind geen slootje gesprongen?

De inspiratie voor de ontwerpen

Kunstenares Esther Tielemans gaf vorm aan Het Waterland Tientje. Het geconstrueerde Nederlandse landschap en de bewaking tussen land en water vormen daarbij in gestileerde vorm het uitganspunt. Op de voorzijde benadrukt de horizon het contrast tussen land en water: hoog versus laag en met versus glans. De beeltenis van Koningin Beatrix spiegelt net als de tekst in het water.

Op de keerzijde van de herdenkingsmunt verdeelt de verticale as het land in laag en hoog. Het lage deel zou onder water staan zonder onze waterwerken. Het Waterland Tientje is zowel grafisch als technisch een bijzonder kunststuk en verbeeldt op esthetische wijze vele eeuwen vaderlandse waterhistorie.

Specificaties

Producent Nederlandse Munt
Gehalte 90%
Conditie Proof
Jaar van uitgifte 2010
Land van uitgifte Nederland

Reviews

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review

Prijshistorie

Anderen kochten ook...

Tien euro gouden Koninkrijksmunt 2004

Tien euro gouden Koninkrijksmunt 2004

Prijs: € 295,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Gouden Tien Euro - 60 jaar vrede en vrijheid

Gouden Tien Euro - 60 jaar vrede en vrijheid

Prijs: € 315,00 per stuk Vanaf € 259,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Het Huwelijks Tientje 10 euro Goud Proof 2002

Het Huwelijks Tientje 10 euro Goud Proof 2002

Prijs: € 295,00 per stuk

1-2 dagen levertijd