Taal

Aankopen van gouden munten

Gouden munten zijn er in vele gewichten en in vele varianten. Munten zoals de gouden Maple Leaf of de gouden Kangaroo worden geslagen in puur goud (99,99%). Sommige munten, zoals de gouden Krugerrand of de gouden Eagle zijn geslagen in een lager gehalte, deze munten bevatten koper en/of zilver om de munt minder kwetsbaar te maken. Deze munten zijn echter wel zwaarder en geslagen in 22kt goud.

Gouden munten kopen als belegging

Wanneer u wilt beleggen in gouden munten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u munten kiest die zo’n laag mogelijke premie hebben. Wanneer u op zoek bent naar gouden belegginsmunten dan adviseren wij u de gouden Maple Leaf of de gouden Wiener Philharmoniker. Hierbij heeft u de keuze uit munten van het meest recente jaar en munten van vorige jaargangen.

Als u goedkoop gouden munten wilt kopen, kies dan voor de munten van voorgaande jaargangen. Deze kopen wij van particulieren, waardoor wij deze tegen een extra scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goud kopen voor een lager bedrag

Naast de bekende 1 troy ounce gouden beleggingsmunten slaan vele munthuizen ook gouden munten in kleinere gewichten, bijvoorbeeld 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce. Deze kleinere munten worden fractionele munten genoemd. Wanneer u in een kleiner bedrag wilt beleggen, dan zijn deze fractionele munten de juiste keuze. U belegt nog steeds voordelig in goud, maar u kunt met een lager bedrag instappen.

Naast de standaard gewichten, worden er soms ook gouden munten geslagen in afwijkende gewichten, zoals 1 gram, 8 gram en 30 gram. Een goed voorbeeld hiervan zijn de wereldberoemde gouden panda verzamelmunten.

Gouden munten verkopen

Bij The Silver Mountain verkopen we enkel gouden munten van erkende leveranciers. Deze gouden munten zijn doorgaans gemakkelijk te verhandelen. Daarnaast bieden wij ook onze unieke terugkoopgarantie aan. Wij kopen de gouden munten die u bij The Silver Mountain heeft gekocht weer terug tegen 100% van de dan geldende goudprijs.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.