Voor alle bestellingen geplaatst vanaf 17 mei dient u rekening te houden met een extra verwerkingstijd.
Wij verhuizen onze voorraad naar een groter magazijn en zullen vanaf 1 juni vanaf het nieuwe magazijn nieuwe bestellingen versturen.
Hebt u momenteel een bestelling met de status Backorder? Dan wordt uw bestelling verwerkt vanaf 1 juni.
X
1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023 of 2024

1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023 of 2024

Dit is een nieuwe gouden Krugerrand munt uit 2023 of 2024. Deze munt is afkomstig uit Zuid-Afrika en de munt bevat 1 troy ounce puur goud. Wereldwijd is de Krugerrand één van de meest bekende gouden beleggingsmunten.

€ 2.348,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 2.348,00 Vanaf € 2.340,00
Aantal Prijs per stuk
1-4 € 2.348,00
5-9 € 2.346,00
10-24 € 2.344,00
25-49 € 2.342,00
50+ € 2.340,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten
Voor- en achterzijde 1 troy ounce gouden Krugerrand 2023

Nieuwe gouden Krugerrand 2023 of 2024

 

De gouden Krugerrand wordt ieder jaar uitgegeven in Zuid Afrika, waar de South-African Rand Refinery verantwoordelijk is voor het slaan van deze munten. De Krugerrand is een erg bekende munt en heeft een hele rijke geschiedenis, deze muntsoort werd voor het eerst uitgegeven in 1967 en dit is daarmee de eerste munt die puur voor haar goudwaarde grootschalig werd verhandeld.

Een Krugerrand bevat 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud en is eenvoudig te verhandelen. Wat afwijkend is bij de Krugerrand is het lagere gehalte goud. De munt weegt wat meer dan 1 troy ounce, namelijk 33.933 gram en het gehalte van de munt ligt lager dan bij andere munten, namelijk geen 99.9% maar 91.67%. Per saldo bevat de munt wel exact 1 troy ounce fijn goud en daarmee is de munt net zo goed verhandelbaar en net zoveel waard als een andere gouden beleggingsmunt.

Gouden munt met 1 troy ounce puur goud

De reden waarom de munt in een hoger gewicht is geslagen, is omdat de South-African Rand Refinery ook een koperlegering wil opnemen in de munt. Dat zorgt er namelijk voor dat de munt steviger wordt dan wanneer deze in enkel puur goud is geslagen. Goud is namelijk van zichzelf een vrij kwetsbare metaalsoort en daardoor krijgt het al snel krasjes of andere beschadigingen – iets wat bij de Krugerrand niet snel zal voorkomen.

Officieel heeft de Krugerrand de status van wettig betaalmiddel ondanks het feit dat er geen nominale waarde op de munt is afgebeeld. Als wettig betaalmiddel wordt de Krugerrand echter in de praktijk niet gebruikt aangezien de goudwaarde veel hoger ligt dan wat de nominale waarde zou zijn.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Nieuwe Krugerrand van de huidige jaargang
  • Meest bekende gouden munt ter wereld
  • Vrijgesteld van belasting

Ontwerp 1 troy ounce gouden Krugerrand munt

Ontwerp 1 troy ounce gouden Krugerrand munt

Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is de springbok afgebeeld met bovenaan de tekst Krugerrand, aan de zijkanten het jaartal en onder de springbok de tekst FYNGOUD en FINE GOLD 1 OZ weergegeven.

Ontwerp 1 troy ounce gouden Krugerrand munt

Achterzijde

Paul Kruger, president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1900, is op de andere kant van de Krugerrand munt afgebeeld. Onder zijn beeltenis de tekst Sud Afrika - South Africa.  

Krugerrand munten kopen

Krugerrand munten kopen

Wilt u gouden munten kopen? Dan is de gouden Krugerrand vaak een voordelige keuze. Van alle klanten die gouden beleggingsmunten van 1 troy ounce kopen maakt een meerderheid de keuze tussen de Maple Leaf en de Krugerrand. Internationaal gezien is de Krugerrand ook de meest gebruikelijke en meest voorkomende muntsoort.

Een Krugerrand is beschikbaar tegen een relatief lage premie, waardoor het relatief goedkoop is om op deze manier in goud te investeren. Naast de 1 troy ounce gouden Krugerrand 2023 zijn er ook kleine coupures beschikbaar van 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce.

Specificaties

Gehalte
91,67%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Zuid-Afrika
Producent

Prijshistorie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.