1/2 Troy ounce gouden munt Britannia 2023

1/2 Troy ounce gouden munt Britannia 2023

De 1/2 troy ounce gouden Britannia is geproduceerd door het Britse munthuis The Royal Mint. Door de hoge zuiverheid van 99,99%, het gewicht van 15,55 gram en zijn bekendheid is deze gouden munt erg gewild. Sinds de 2023 variant van de munt is op de achterkant een beeltenis van King Charles te vinden. 

€ 976,00
1/2 Troy ounce gouden munt Britannia 2023

1/2 Troy ounce gouden munt Britannia 2023

per stuk
29 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken levertijd
 • Volledig verzekerd transport
 • Eerlijke prijs
 • Terugkoopgarantie
 • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

1/2 Troy ounce gouden munt Britannia 2023

 

Het Britse munthuis The Royal Mint produceert de gouden 1/2 troy ounce Britannia al sinds 1987 en is daardoor uitgegroeid tot een icoon onder de gouden munten. De gouden Britannia van 1/2 troy ounce is van de hoogste zuiverheid (99,99%), weegt 15,55 gram en heeft een diameter van 27 mm. De 1/2 troy ounce heeft een compact en stevig formaat en is tegelijkertijd betaalbaarder dan de 1 troy ounce versie. 

Waardevast, goed verhandelbaar, bekend en veilig zijn begrippen die bij deze munt passen. Zo is de munt door de vernieuwde veiligheidsfeatures erg moeilijk na te maken. Wij geven daarnaast een terugkoopgarantie bij deze munt via onze partner Inkoop Edelmetaal

Uitgelicht

Uitgelicht

 • 1/2 troy ounce (15,55 gram) puur goud (99,99%)
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures om vervalsing tegen te gaan
 • Geslagen door de Royal Mint

Ontwerp gouden Britannia munt

Ontwerp gouden Britannia munt

Voorzijde

Op de voorkant van de gouden munt staan de diverse specificaties, namelijk het gewicht 1/2 troy ounce, de zuiverheid .999 en het materiaal FINE GOLD benoemd. Verder staat vrouwe Britannia afgebeeld, het symbool van Groot-Brittannië tezamen met haar naam en de Union Flag. 

 

Ontwerp gouden Britannia munt

Achterzijde

De basis van de achterkant is het portret van King Charles. Rondom het portret staat de naam van de vorst tezamen met de inscriptie D.G. REX F. D. Dit staat voor ‘’dei gratia rex’’ (by the grace of god, King). Tevens staat op deze zijde de nominale waarde van 50 POUNDS.  

Veiligheidskenmerken Britannia munt

Veiligheidskenmerken Britannia munt

Zoals eerder genoemd zijn er 4 veiligheidskenmerken aan de Britannia munt toegevoegd. Dankzij deze veiligheidsfeatures wordt het ongelooflijk moeilijk voor andere partijen om de munt te vervalsen. Deze 4 veiligheidskenmerken zijn:

 • Latent feature: een hologrameffect waarbij het hangslot verandert in een drietand wanneer ernaar gekeken wordt vanuit een andere hoek.
 • Surface animation: Door middel van speciale lasergravures gecreëerde micro-details op de munt die het visuele effect geven dat de golven in beweging zijn.
 • Micro-tekst: de inscriptie DECUS ET TUTAMEN, in het Engels “an ornament and a safeguard”, rondom de Britannia beeltenis is gecreëerd doormiddel van speciale lasers.
 • Tincture lines: een traditionele kunstvorm waarbij kleuren en patronen op metaal worden afgebeeld.
Specificaties

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1/2 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Verenigd Koninkrijk
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.