F.A.Q.

Onze klantenservice is doordeweeks bereikbaar tussen 09:00 - 17:00 uur.

Veelgestelde vragen

Wij garanderen de echtheid van alle producten die we uitleveren. Ook geven we een terugkoopgarantie af, wat betekent dat we de door u gekochte producten in de toekomst ook altijd weer zullen inkopen mocht u dit aan ons aanbieden.

U kunt zelf de echtheid controleren en we hebben daarvoor een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

 1. Soortelijk gewicht bepalen


  Per product is aangegeven wat het gewicht is en wat de afmetingen zijn. Het is uitgesloten dat hier afwijkingen in voorkomen. Stel dat een goudbaar wordt vervalst, dan wordt er doorgaans een ander (goedkoper) metaal gebruikt dan goud. Dat is dan vaak een metaal met een ander soortelijk gewicht. Om de goudbaar dan nog wel het juiste formaat te geven, zal het gewicht van de baar aanzienlijk lager zijn. Klopt het gewicht wel, dan is de goudbaar waarschijnlijk veel te dik of te breed.

  Bij authentieke producten is het uitgesloten dat er een afwijking is in het opgegeven gewicht of in de opgegeven afmetingen. De smelterijen gebruiken namelijk zeer geavanceerde apparatuur om de goudbaren te produceren en een afwijking van één procent zorgt er al voor dat de smelterij verlies zou maken op de verkoop van het goud.


  Gebruik voor het bepalen van het gewicht een nauwkeurige weegschaal die het gewicht vaststelt op tenminste twee decimalen. Komt u uw bestelling bij ons op kantoor ophalen, dan kunt u gebruik maken van een geijkte weegschaal om het gewicht te verifiëren.

 2. Certificaat van echtheid bij “Good Delivery” goudbaren

  Bij Umicore goudbaren vanaf 250 gram wordt een certificaat van echtheid meegeleverd. Dit certificaat wordt verpakt bij de goudbaar zelf, in oorspronkelijke en ongeopende verpakking. Op dit certificaat staat het unieke serienummer van de goudbaar vermeld met een handtekening voor echtheid. “Good Delivery” goudbaren zijn wereldwijd zonder analyse verhandelbaar. Wij verkopen uitsluitend goudbaren van erkende producenten met deze “Good Delivery” status zodat u zeker bent van de echtheid.

  Bij munten wordt géén certificaat van echtheid meegeleverd. Munten zijn namelijk niet voorzien van een uniek serienummer en een certificaat kan dan niet gekoppeld worden aan een bepaalde munt.

 3. Keurmerk bij Maple Leaf munten


  De Royal Canadian Mint heeft bij zowel de gouden als de zilveren Maple Leaf middels een unieke lasertechnologie een keurmerk op de munt gemaakt. Het achterliggende idee is dat het maken van een vergelijkbaar keurmerk voor andere partijen onmogelijk is – aangezien zij niet over diezelfde lasertechnologie beschikken. Dit keurmerk is dan ook een eenvoudige manier om visueel vast te kunnen stellen dat het een nieuw gegoten munt betreft die afkomstig is van de Royal Canadian Mint.

 4. Overige visuele controles

  Bij oudere munten, zoals de gouden tientjes, is het daarnaast mogelijk om de echtheid te controleren aan de hand van het design. Bij naslagen wordt dan vaak ergens het woord “copy” op de munt geplaatst (bij een gouden tientje meestal bij de bank boven de kroon, boven het wapen). Als er munttekens ontbreken is er zeer waarschijnlijk sprake van een vals gouden tientje.

Tot slot wijzen we u er op dat het namaken van producten ook geld kost. Er is materiaal voor nodig, bepaalde machines of apparatuur en het kost veel tijd om een goede vervalsing te maken. Bij munten dient het design ook dusdanig goed overeen te komen met dat van een echte munt dat men het verschil niet eenvoudig ziet. Als een munt van een ander soort materiaal wordt gemaakt, dan resulteert dit in een andere klank van de munt of een ander soort weerspiegeling of mogelijk krijgt de munt zelfs magnetische eigenschappen (uitgesloten bij goud en zilver). Het vervalsen is dan ook voornamelijk interessant bij grote goudbaren omdat de waarde van deze producten aanzienlijk hoger ligt en omdat er meer ruimte is om een ander metaal te gebruiken.

Een zilveren munt van 1 troy ounce heeft een marktwaarde van momenteel EUR 25,- en zal dus niet snel vervalst worden. Bij een goudbaar van 1 kilogram gaat het om momenteel EUR 51.000 en dat loont dus veel eerder de moeite.

Wij zijn zo zeker van de echtheid van onze producten dat we u aanvullend de volgende mogelijkheden bieden:

Op aanvraag ontvangt u bij de aankoop van 500 zilveren munten één extra munt. U ontvangt dan dus 501 munten en u kunt zelf één munt uitkiezen om op echtheid te testen. Deze munt kunt u door midden snijden of op een andere manier op echtheid testen.

Wij werken samen met Waarborg Holland te Gouda. Dit bedrijf was voorheen een overheidsbedrijf en alle gouden en zilveren sieraden die in Nederland op de markt worden gebracht dienen te worden getest door de Waarborg Holland waarna zij een keurmerkstempel plaatsen. In het laboratorium wordt de echtheid van edele metalen getest. Als u uw goud en zilver dat u heeft gekocht bij The Silver Mountain laat testen door de Waarborg Holland te Gouda zullen wij 50% van deze kosten vergoeden. Neem contact met ons op voor de bijhorende voorwaarden.

Het doel van de Waarborgwet

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft Waarborg Platina, Goud en Zilver N.V., hierna te noemen WaarborgHolland, belast met de uitvoering van de Waarborgwet 1986. De doelstellingen van deze wet zijn:

 1. De consument beschermen tegen bedrog.
 2. De ondernemer beschermen tegen oneerlijke concurrentie.

Ter bescherming van consument en ondernemer worden voorwerpen van edelmetaal, voordat deze te koop worden aangeboden, gekeurd op wettelijk erkende gehaltes. Zowel ondernemers als particulieren kunnen edelmetalen voorwerpen ter keuring aanbieden.

Sinds 25 februari 1994 is WaarborgHolland geaccrediteerd volgens de normen ISO-17025 (de criteria voor laboratoria) en ISO-17020 (de criteria voor inspectie-instellingen).

Verder geven we een terugkoopgarantie voor alle gouden en zilveren baren en munten die wij verkopen. Wij kopen alle producten terug via Inkoop Edelmetaal en werken met vaste percentages gebaseerd op de meest actuele zilver- en goudprijs.

Alle prijzen op onze website zijn actueel en – indien van toepassing – inclusief BTW. Wij rekenen géén verborgen kosten. De enige kosten die worden berekend zijn eventuele verzend- of administratiekosten en dit wordt reeds in de winkelwagen berekend.

De spotprijs is de meest actuele goud- en zilverkoers. Op deze spotprijs wordt vervolgens de verkoopprijs berekend van onze fysieke producten: goudbaren, zilverbaren, gouden munten en zilveren munten. Het kan voorkomen dat bepaalde producten goedkoper zijn dan andere producten. Als u als particulier zilver aankoopt dient u rekening te houden met de heffing van btw en het feit dat u de btw niet kan terugvorderen. We nodigen u uit om eerst onze kieswijzer te lezen om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden en bijhorende kosten.

Edelmetaal Beheer Nederland is de exclusieve partner van The Silver Mountain voor de opslag van edelmetaal. Via onze website kunt u edelmetaal kopen en dit vervolgens laten opslaan bij Edelmetaal Beheer Nederland (EBN). Er zijn opslaglocaties in Rotterdam en in Zurich beschikbaar. In Zurich heeft u de mogelijkheid om btw-vrij zilver, platina of palladium op te laten slaan. Het grote voordeel hiervan is dat de aankoop van deze metalen dan niet is belast met 21% btw. Daarnaast ligt uw edelmetaal veilig, verzekerd en zwaar beveiligd opgeslagen. Het betreft hier volledig gealloceerde opslag, dus al het edelmetaal is opgeslagen op naam van de klant en juridisch eigendom van de klant.

EBN werkt met een stichting derdengelden en heeft een vergunning van de AFM voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag als een beleggingsobject.

U kunt iemand anders uw bestelling laten ophalen. Hiervoor werken wij met een volmacht: U dient ons op voorhand aan te geven wie de bestelling komt ophalen. Van deze persoon dienen wij dan ook een kopie legitimatiebewijs te ontvangen. Op de volmacht geeft u als volmachtgever aan wie de bestelling op kan halen en u zet uw handtekening voor akkoord. Vervolgens kan deze persoon de bestelling ophalen mits hij/zij deze volmacht meeneemt en zich kan identificeren. Er dient dan getekend te worden voor ontvangst voor de bestelling.

Bij het kopen van goud en zilver heeft u de keus tussen munten en baren. Met name bij zilver is er een groot verschil, aangezien zilveren munten onder de margeregeling worden verhandeld en daardoor goedkoper zijn. Goud is altijd vrijgesteld van BTW en daardoor zijn zowel gouden munten als goudbaren goedkoop. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden kunt u terecht op onze kieswijzer.

The Silver Mountain is opgericht in 2008. Sindsdien zijn wij een vertrouwd adres voor de aankoop van goud en zilver. Onze missie is om het kopen van goud en zilver eenvoudig, transparant en eenvoudig te maken. Onze klanten waarderen onze service met een 9.0 ( gemiddelde beoordeling op basis van ruim 800 reviews)

Wilt u geen leveranciersrisico lopen tussen het moment van betalen en het moment van ontvangen, kies er dan voor om uw bestelling op te halen bij ons op kantoor te Baarn. U kunt hier het bedrag contant of middels de PIN voldoen en u kunt dan direct uw goud en zilver in ontvangst nemen.

Alle prijzen zijn definitief op het moment dat u de bestelling plaatst. Mocht het voorkomen dat de koers stijgt of daalt tussen het moment van bestellen en betalen dan heeft dat dus geen invloed op de overeengekomen prijs. Wij dienen zelf namelijk het goud en zilver in te kopen bij onze leveranciers op het moment dat u de bestelling plaatst, dus tegen de koers van dat moment.

Op de dag dat wij de bestelling versturen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. De eerstvolgende dag wordt het pakket bij u afgeleverd door onze koerier. Mocht u op die dag niet aanwezig zijn dan wordt er een briefje achtergelaten met het verzoek om contact op te nemen met onze koerier om een nieuwe afleverafspraak in te plannen.

Als u een specifieke voorkeur heeft voor een afleverdatum dan kunt u dat aangeven bij ons en dan houden we daar rekening mee.

Onze koerier levert in Nederland op dinsdag tot en met zaterdag. 
De koerier levert in België op maandag tot en met vrijdag.

Ja, dit is mogelijk. U betaalt dan slechts één keer verzendkosten. Om gecombineerd bestellingen te laten versturen kiest u bij de additionele bestellingen voor verzendmethode ‘ophalen op afspraak”. Op die manier worden er voor deze bestelling(en) geen extra verzendkosten berekend. Vervolgens dient u bij ons aan te geven dat de bestellingen gecombineerd verzonden dienen te worden en dan zullen we dat zo regelen.

In de orderbevestiging is aangegeven wat de levertijd is. Dit is een indicatie waarbij wij proberen een zo nauwkeurig mogelijke inschatting te geven van de levertijd. Wij doen geen deelleveringen en de gehele bestelling wordt dus in één keer afgeleverd. Heeft u meerdere producten gekocht, dan is dus de hoogste levertijd van toepassing.

Voor vrijwel alle producten die wij verkopen is een terugkoopgarantie van toepassing. Dit betekent dat u altijd weer tegen een marktconforme prijs het goud en zilver aan ons terug kunt verkopen. Onze biedprijzen kunt u terugvinden op onze andere website, www.inkoopedelmetaal.nl.

Het bezit van goud en zilver wordt in beginsel gezien als een belegging en dient dus te worden opgegeven voor de inkomstenbelasting. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de pagina Fiscaliteit.

Uw bestelling is vandaag verzonden met de koerier. Als u het adres nog wilt wijzigen dan dient u dat telefonisch door te geven via 035 20 313 80. Het wijzigen van afleveradressen is om veiligheidsredenen alleen in samenspraak met The Silver Mountain mogelijk.

De koerier zal een briefje achterlaten met het verzoek om contact op te nemen om een nieuwe afleverdatum in te plannen. Er zal geen pakket bij de buren worden achtergelaten. Aangezien er een ID controle dient plaatst te vinden is het niet mogelijk dat iemand met een andere naam het pakket in ontvangst neemt.

Voor een indicatie van het tijdstip van leveren kunt u op de ochtend van de afleverdatum bellen met de koerier. Vermeld daarbij uw naam en adresgegevens. U kunt de koerier bereiken op telefoonnummer 030 220 90 11. Aangezien de planning van de desbetreffende koerier op voorhand niet bekend is kunnen we niet op voorhand aangeven hoe laat het pakket ongeveer geleverd zal worden.

The Silver Mountain is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. Wij werken op afspraak en u ontvangt een email ter bevestiging zodra uw bestelling klaarstaat om opgehaald te worden. Gelieve er rekening mee te houden dat het enkele dagen duurt om de bestelling vanuit ons magazijn naar ons kantooradres te brengen.

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

The Silver Mountain

Faas Eliaslaan 13
3742 AR Baarn

U kunt u hier op afspraak uw bestelling komen ophalen. Wij zijn geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.