Britannia munten

Britannia munten worden uitgegeven door de Royal Mint uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munt wordt in het goud al uitgegeven sinds 1987 en de zilveren variant wordt uitgegeven sinds 1997. De gouden Britannia munten bevatten 1 troy ounce puur goud en vertegenwoordigen een nominale waarde van 100 Britse Pond. De gouden Britannia munten worden ook in fractionele gewichten uitgegeven, te weten 1/2 troy ounce goud, 1/4 en 1/10 ounce goud. De nominale waarde van deze munten is respectievelijk  £50, £25 en £10.

De zilveren Britannia is geslagen in 1 troy ounce puur zilver met een nominale waarde van £2. Kleinere uitgaven van de Royal Mint bestaan ook voor de zilveren Britannia series, alleen komen die haast nooit.

1 troy ounce zilver Britannia 2019 munt

1 troy ounce zilver Britannia 2019 munt

Prijs: € 16,20 per stuk Vanaf € 15,90 vanaf

1 à 2 weken levertijd

1 Troy ounce gouden munt Britannia 2019

1 Troy ounce gouden munt Britannia 2019

Prijs: € 1.188,00 per stuk Vanaf € 1.180,00 vanaf

1-2 dagen levertijd

Gouden Proof set Britannia munten 2006

Gouden Proof set Britannia munten 2006

Prijs: € 2.450,00 per stuk

1-2 dagen levertijd

1 troy ounce zilveren Britannia munt diverse jaargangen

1 troy ounce zilveren Britannia munt diverse jaargangen

Prijs: € 16,10 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1 troy ounce gouden Britannia munt

1 troy ounce gouden Britannia munt

Prijs: € 1.181,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1 Troy ounce gouden Britannia munt 2016 Lunar privy edge

1 Troy ounce gouden Britannia munt 2016 Lunar privy edge

Prijs: € 1.195,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

De geschiedenis van de Britannia munten

Britannia, de vrouwelijke verlichamelijking voor het Verenigd Koninkrijk en het moderne gezicht van de bullion munten van de Royal Mint sinds 1987.

 

Britannia heeft een lange geschiedenis met het Verenigd Koninkrijk en haar munten. Britannia staat al ruim 2.000 jaar symbool voor het land Engeland sinds de Romeinen hun invasie deden op de Britse eilanden en deze omdoopten tot de province of Britannia. De beeltenis van Britannia werd voor het eerst gebruikt op munten van de Romeinse keizer Hadrian (circa AD 199). De beeltenis kwam terug op munten uitgegeven onder bewind van Charles II in 1672.

De beeltenis die wordt gebruikt op de gouden en zilveren munten van de Britannia serei is ontworpen door Philip Nathan. Het was van belang om een symbool te kiezen dat het eenvoudig te koppelen was aan het Verenigd Koninkrijk en haar geschiedenis. De gehelmde en gewapende Britannia (vaak afgebeeld met een schild en golven aan haar voeten) staat symbool als krijgshaftige maagd, het zinnebeeld van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De drietand in haar hand staat daarbij symbool voor de heerschap over de oceanen en het klassieke tunica is een verwijzing naar het Romeinse verleden.

 

Britannia munten kopen

De Britannia munten zijn één van de meest gangbare Europese beleggingsmunten. Net als de Wiener Philharmoniker zijn de munten geslagen in het hoogste gehalte goud en zilver en wereldwijd goed verhandelbaar. Bij de Britannia serie zijn de designs in de loop van de tijd meerdere malen aangepast en zijn er ook diverse zeldzame oplagen geweest waaronder proof-series en andere speciale uitgaven. Dat maakt de Britannia munten zeer geliefd bij verzamelaars van speciale beleggingsmunten.

 

                                                          

Heeft u nog vragen over de aankoop van goud en zilver?
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 035 20 31 380

 

 

Advies inkoop goud en zilver

Bezoek één van onze informatieavonden voor advies bij het kopen van goud en zilver

Oriënterend gesprek

Wilt u langskomen voor een gratis oriënterend gesprek neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Offerte op maat

Wilt u voor meer dan EUR 25.000 investeren? Vraag dan een offerte op maat aan voor een passend advies.