Advies

Voor het eerst goud kopen

Heeft u nog niet eerder goud gekocht? Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden bij het kopen van goud.

Als u fysiek goud koopt dan kunt u kiezen tussen gouden munten en goudbaren. Al deze vormen van goud worden gezien als beleggingsgoud en zodoende zijn zowel de munten als de baren belast met 0% btw. Dit maakt het kopen van fysiek goud in deze vorm relatief goedkoop en toegankelijk.

Voor kleinere coupures zijn de gouden munten de voor de hand liggende keuze. Deze munten zijn wereldwijd goed verhandelbaar en stellen u in staat om voor een relatief beperkt bedrag in te stappen en goud te kopen. Wilt u voor een groter bedrag goud kopen, dan zullen de goudbaren interessanter zijn. Hoe groter de goudbaar hoe lager de productiekosten en hoe voordeliger het dus wordt.

U kunt via onze website op ieder gewenst moment goud kopen. De prijzen van onze producten worden iedere drie minuten aangepast aan de hand van de meest recente goudprijs. Zodra u de bestelling plaatst gaat u een bindende overeenkomst aan en committeren wij ons om tegen die koers het goud uit te leveren.

Voor het eerst zilver kopen

Heeft u interesse om zilver te kopen en heeft u daar geen ervaring mee, dan kunnen we u advies geven over de verschillende mogelijkheden bij het kopen van zilver.

Zilver wordt, in beginsel, gezien als een grondstof. Daardoor moeten de zilveren baren belast worden met 21% btw wat het voor particulieren heel ongunstig maakt om zilverbaren te kopen. Immers moet de zilverprijs met meer dan 21% stijgen om dit goed te maken en kunt u de btw niet terugvorderen.

Zilveren munten zijn veel interessanter en worden verhandeld onder de margeregeling. Dit komt erop neer dat alleen over de winstmarge van de handelaar btw is inbegrepen en niet over de gehele waarde.

Er zijn een groot aantal verschillende zilveren munten te koop. De meest gebruikelijke munten zijn de zilveren Maple Leaf, Philharmoniker en de Kangaroo. Wij adviseren om de munt te kiezen die de goedkoopste munt is op het moment van aankoop. Het gewicht, het gehalte en de mate waarin het weer eenvoudig verhandeld kan worden is bij al deze munten identiek.

Hou er wel rekening mee dat zilver relatief goedkoop is. Met een bescheiden bedrag kunt u dus al een groot gewicht aan zilver kopen. Dit kan wat praktische bezwaren met zich meebrengen op het moment dat u het zilver ergens wilt laten opslaan, of als u een bestelling komt ophalen bij ons op kantoor.

Kieswijzer Kieswijzer

Voor een overzicht van alle mogelijke munten en baren die u bij The Silver Mountain kunt aankopen hebben wij een handig overzicht opgesteld in onze kieswijzer.

In onze kieswijzer zijn de diverse munten en baren in een lijst weergegeven, gesorteerd op het laagste verschil tussen aan- en verkoop. Zo weet u gelijk hoe courant de munten en baren zijn.

Adviesgesprek

Naast de informatie die via onze website te vinden is kunnen we u ook in een adviesgesprek verder helpen en adviseren. Het is daarbij ook mogelijk om een persoonlijke offerte aan te vragen bij bestellingen vanaf EUR 25.000 waarbij we rekening houden met uw wensen en de marktomstandigheden van dat moment.

We doen geen advies voor wat betreft de verwachtingen van de goud- en zilverprijs, of wat het juiste moment is om te kopen of te kopen. We brengen uitsluitend advies uit op het gebied van de productkeuze en de manier waarop we een transactie afwikkelen.

Wilt u een adviesgesprek met ons inplannen, neem dan telefonisch contact op: 035 20 313 80.