Brexit!? Hedge it!

Brexit!? Hedge it!

24-06-2016: Vanochtend is duidelijk geworden dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt. Het nieuws komt onverwacht hard aan en de goudprijs is vanochtend gestegen tot een piek van iets meer dan EUR 39.000,- per kilogram, waarmee de koers maar liefst 10% is gestegen. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs lager maar alsnog aanzienlijk hoger dan afgelopen dagen. Gemeten in Britse ponden is de goudprijs met maar liefst 18% gestegen en dat heeft ermee te maken dat de Pond door de Brexit flink aan waarde heeft moeten inboeten.

In aanloop naar het Britse referendum daalde de goudprijs nog, wat impliceert dat men verwachte dat de uitkomst van de stemming zou zijn dat de Britten in de Europese Unie zouden blijven. Dat is echter niet het geval gebleken en Britten die hun vermogen niet vooraf hebben omgezet in euro's hebben hun spaargeld flink minder waard zien worden. Er werd afgelopen weken bijzonder veel goud en zilver verkocht in Groot Brittannië om het risico te hedgen. Het Britse munthuis (de Royal Mint) had 30% meer transacties te verwerken en ook grote bullion dealers uit Groot Brittannië draaiden overuren.

Brexit!? Hedge it!

De beurzen gingen vandaag hard onderuit. Zo opende beurzen in Duitsland en elders in Europa zo'n 8% lager en met name aandelen van banken en andere financiële instellingen staan zwaar onder druk. Banken gevestigd in Londen, zoals HSBC, RBS en Lloyds noteren nu zo'n 20% lager. Gevreesd wordt dat Brexit grote gevolgen zal hebben voor het financiële centrum dat Londen nu (nog) is.

Het investeren in fysiek goud en zilver is erg populair in onzekere tijden. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van de meest verkochte gouden en zilveren baren en munten van dit moment. Dit zijn wereldwijd bekend producten geslagen of gegoten in het hoogste gehalte goud en zilver. Wereldwijd worden deze munten en baren erkend en zodoende is dit edelmetaal goed verhandelbaar. 


Wilt u advies over het kopen van goud en zilver?
Neem telefonisch contact met ons op: 035 20 31 380

Er komen geen producten overeen met de selectie.