100 troy ounce Cook Islands zilver muntbaar

100 Troy Ounce Cook Islands Bounty zilver baren Cook Islands zilver muntbaar
100 Troy Ounce Cook Islands Bounty zilver baren
  • Prijs: € 2.475,00 per stuk
Korting bij grote afnames
    • 5 stuks
    • € 2.463,00 per stuk
    • 10 stuks
    • € 2.451,00 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

Deze baar heeft een gewicht van 100 troy ounce (3,11 kilo) en is puur zilver (.999). Omdat deze baar op Cook Islands een wettig betaalmiddel is, wordt deze zilver muntbaar gezien als munt met de status van wettig betaalmiddel. Deze "munt" is uitgegeven door de Perth Mint uit Australië.

Lees verder

Muntbaar van 3.11 kilo puur zilver

Cook Islands zilverbaar

In 2008 werden de Cook Islands zilver baren geïntroduceerd door de Perth Mint. De Cook Islands baren zijn leverbaar in 1 kilo, 100 troy ounce (3,11 kilo) en 5 kilo. Alle baren zijn geslagen in .999 puur zilver.

Investeren in zilver

Deze zilver baren zijn speciaal voor de Europese markt geslagen, omdat de baren belastingtechnisch goedkoper aan te bieden zijn dan de gebruikelijke kilo baren zilver die in Europa leverbaar zijn. Dit komt doordat de Cook Islands baren de status van wettig betaalmiddel hebben. Op de Cook Islands kunt u dus deze baren gebruiken als wettig betaalmiddel, de baar van 1 kilo is goed voor AUS$30, 100 troy ounce is AUS$100 en 5 kilo is AUS$150 waard. Uiteraard worden deze baren nooit als wettig betaalmiddel gebruikt, maar doordat de baren de status van wettig betaalmiddel hebben, worden de baren gezien als munt en daardoor zijn ze goedkoper dan kilo baren zilver.

Zilverbaren voor Europa

De Cook Islands muntbaar wordt geslagen in Pforzheim, Duitsland door Heimerle+Meule. Doordat deze baren toch vooral worden afgezet in Europa is ervoor gekozen om het slaan van de baren in Europa te laten doen om de hoge verzendkosten vanaf Australië naar Europa te vermijden.

Zilveren beleggingsmunten

Door het grote succes van de Cook Islands zilver baren zijn in 2009 ook 1 troy ounce Cook Islands munten geslagen. Deze munten dienen te concurreren met de andere bekende beleggingsmunten. Tevens is er een gouden variant op de markt, van 1 troy ounce .999 puur goud. Deze munten zijn wat onbekender dan de andere munten en daardoor door ons niet aangeboden.

Let op: Deze muntbaar is in circulated conditie.

Lees minder

Specificaties

100 Troy Ounce Cook Islands Bounty zilver baren
Gehalte 99,9%
Conditie Circulated
Jaar van uitgifte Divers
Land van uitgifte Duitsland

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review