1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple Leaf 2021

1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple 2021 Super Incluse zilveren Maple Leaf 1 troy ounce 2021 zilveren munt Super incuse Maple 2021 1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple 2021 - doos 1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple 2021 - box
1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple 2021
  • Prijs: € 119,00 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Royal Canadian Mint heeft bijzondere editie van de Maple Leaf munt geslagen, namelijk de Super Incuse Maple Leaf munt. Dit is een Incuse munt, wat inhoudt dat het esdoornblad in de munt is geslagen in plaats van, zoals normaal, erop.

Lees verder

De Royal Canadian Mint heeft bijzondere editie van de Maple Leaf munt geslagen, namelijk de Super Incuse Maple Leaf munt. Dit is een Incuse munt, wat inhoudt dat het esdoornblad in de munt is geslagen in plaats van, zoals normaal, erop. Na de introductie van de succesvolle zilveren Double-Incuse Maple Leaf munt van 2018, gaat deze editie een stapje verder. Dit is namelijk de allereerste zilveren Super Incuse Maple Leaf munt waar het gegraveerd esdoornblad zich maar liefst 1,5 mm onder het oppervlak van de munt bevindt. Dit is medemogelijk gemaakt dankzij nieuwe technologieën die door de Royal Canadian Mint zelf zijn ontwikkeld. Deze technieken helpen het iconische esdoornblad op op een nog indrukwekkendere manier weer te geven. Het esdoornblad is erg iconisch en viert dit jaar haar 25e verjaardag als officiële boomembleem van Canada. Om dit te vieren bevat de Super Incuse Maple Leaf munt een privaatmerk dat speciaal hiervoor is aangebracht. Alle munten uit de Arboreal-jubileum collectie 2021 bevatten dit unieke privaatmerk. De Super Incuse Maple Leaf munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,99%) en heeft een diameter van 36 mm. De oplage van de munt is 6.000 stuks wereldwijd, wat erg laag is voor zo’n unieke munt. Ook heeft de munt, net zoals de andere Maple Leaf munten, een nominale waarde. Deze bedraagt $20. De Super Incuse Maple Leaf munt is zeer uniek en heeft een schitterende uitstraling. Nooit eerder was het iconische esdoornblad zo diep in de munt geslagen. Dit zorgt ervoor dat de munt nog indrukwekkender is dan eerder. Ook voor deze Maple Leaf munt geldt de uitstekende kwaliteit en prachtige uitstraling waar de munten van de Royal Canadian Mint om bekend staan. 

Uitgelicht

  • Oplage van 6.000 stuks
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
  • Indrukwekkende Incuse munt

Design van de Super Incuse Maple Leaf munt

De voorzijde van de Super Incuse Maple Leaf munt toont de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. De beeltenis is ontworpen door Susanna Blunt en is erg gedetailleerd. De voorzijde is tevens de zijde van de munt waar de nominale waarde, en het jaar van uitgifte zijn af te lezen. De achterzijde van de Super Incuse Maple Leaf munt toont het iconische esdoornblad dat op alle Maple Leaf munten te zien is. Het esdoornblad is echter op zeer unieke wijze in de munt geslagen, met een diepte van 1,5 mm. Dit is erg indrukwekkend aangezien in de editie van vorig jaar over een diepte van 0,3 mm ging. Een groot verschil dus. Ook zijn het gewicht, gehalte en het land van uitgifte af te lezen. De achterzijde is ontworpen door Walter Ott en komt geheel tot zijn recht. Ondanks dat het design hetzelfde is als bij de andere Maple Leaf munten springt deze er erg tussenuit. De Super Incuse Maple Leaf munt is er namelijk een die zeker de aandacht trekt. Het is een zogenoemde musthave voor liefhebbers van de Maple Leaf munten dankzij de indrukwekkende en schitterende uitstraling. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

1 troy ounce zilveren munt Super incuse Maple 2021
Producent Royal Canadian Mint
Gehalte 99,99%
Conditie Proof
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Canada

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review