1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021

1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021 1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021 - antieke afwerking
1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021
  • Prijs: € 37,50 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De prachtige 1 troy ounce zilveren Zeewijk munt is de 2021 editie van de Shipwreck serie van de Royal Australian Mint. De serie staat in het teken van schipbreuken die rondom het Australische continent hebben plaats gevonden. Lees verder

1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021

De prachtige 1 troy ounce zilveren Zeewijk munt is de 2021 editie van de Shipwreck serie van de Royal Australian Mint. De serie staat in het teken van schipbreuken die rondom het Australische continent hebben plaats gevonden. Er zijn daar namelijk talloze schepen van de Europese koloniale machten onder gegaan. De Zeewijk munt heeft een bijzondere vorm, namelijk dat van een driehoek. Dit geeft de munt een unieke uitstraling. De Zeewijk munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver.

Uitgelicht

  • Geeft een schipbreuk weer
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
  • Heeft een driehoek-vorm

Design van de Zeewijk munt

De voorzijde van de Zeewijk munt heeft iets bijzonders. De beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II is namelijk geïntegreerd in het thema. Naast de beeltenis is spectaculaire afbeelding van een schipbreuk te zien. De voorzijde toont het schip toen het nog intact was. Beide zijdes zijn rijk in details wat de munt een prachtige uitstraling geven. Het contrast tussen de beide kanten is uniek en geeft een goed beeld van hoe het schip er daadwerkelijk uit heeft gezien en hoe het onder is gegaan.

Zeewijk

Zeewijk, of ook wel Zeewyk, was een schip van de VOC in de 18e-eeuw. Het schip leed schipbreuk voor de kust van West-Australië. Er waren toch enkele overlevenden en deze bouwden vervolgens een nieuw schip waardoor ze toch, hun oorspronkelijke bestemming, Batavia konden bereiken. In 1968 is het wrak van de Zeewijk teruggevonden.

Lees minder

Specificaties

1 troy ounce zilveren munt Schipbreuk van Zeewijk 2021
Producent Austrian Mint
Gehalte 99,9%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Australië

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review