Taal
1 troy ounce zilver Maple Leaf munt

1 troy ounce zilver Maple Leaf munt

De zilveren Maple Leaf munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) 99,99% puur zilver. Deze munten zijn extra voordelig geprijsd, aangezien het munten uit voorgaande jaargangen betreft. 

€ 28,10
1 troy ounce zilver Maple Leaf munt

1 troy ounce zilver Maple Leaf munt

per stuk
168 op voorraad
Aantal Prijs per stuk
1-99 € 28,10
100-499 € 28,05
500-999 € 28,00
1000+ € 27,95
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-
Ontwerp 1 troy ounce zilver Maple Leaf munt 2021

Puur zilveren munt

 

De zilveren Canadian Maple Leaf is de puurste zilveren beleggingsmunt ter wereld. Deze munt heeft een gehalte van .9999 puur zilver (999.9/1000). De Maple Leaf munten wegen 1 troy ounce (31,103 gram). Deze zilveren munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint uit Canada. De Royal Canadian Mint begon met het uitgeven van deze Maple Leaf munten in 1988. In de loop van de jaren zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in het design. Zo is de beeltenis van Queen Elizabeth II in totaal drie keer aangepast, van een beeltenis met een jonge Queen Elizabeth II tot de huidige versie met een oudere Queen Elizabeth II. Sinds het jaar 2008 zijn de munten verpakt in tubes per 25 munten, in plaats van per 20 stuks. Bij andere hoeveelheden worden ze individueel verpakt in plastic munthoesjes.

Populair als belegging

De reden voor de populariteit van de Maple Leaf munten onder beleggers is de extreem hoge puurheid en het prachtige design. Daarnaast zijn de Maple Leaf munten vaak ook net wat goedkoper dan andere munten, doordat de premium die wordt geheven door de Royal Canadian Mint lager is dan de premium die de US Mint hanteert. Maple Leaf munten zijn wereldwijd goed bekend en daardoor zeer goed verhandelbaar.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Populaire beleggingsmunt
  • Munten geleverd uit diverse jaargangen
  • Geslagen in 99,99% puur zilver

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.

Ontwerp zilveren Maple Leaf

Ontwerp zilveren Maple Leaf

Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van een esdoornblad, waarbij onderaan ook een veiligheidssymbool is toegevoegd door het munthuis. Middels een unieke lasertechnologie wordt dit symbool geplaatst met als doel eventuele toekomstige valse munten eenvoudig te onderscheiden van de echte munten - mét veiligheidssymbool.

Ontwerp zilveren Maple Leaf

Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II. Om de beeltenis heen staat ook het jaar van uitgifte en de nominale waarde te vinden. 

Maple Leaf gouden munten

Maple Leaf gouden munten

Maple leaf munten zijn ook in goud verkrijgbaar. Deze munten zijn de puurste gouden munten ter wereld, maar door die puurheid zijn de munten ook wat kwetsbaarder dan andere gouden munten. Dit komt omdat goud een zachter materiaal is dan bijvoorbeeld koper. Van de Maple Leaf munten zijn diverse variaties verkrijgbaar waaronder munten met een Privy Marky, gekleurde zilveren munten en munten met een hologram. De gouden munten zijn tevens leverbaar in andere gewichten van 1/10 troy ounce tot en met 1 troy ounce. In het jaar 2007 is er zelfs een gouden Maple Leaf munt uitgegeven van 100 kilo goud. Hiervan zijn er naar verluidt 7 van verkocht (per 1 januari 2008).

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.