1 troy ounce platina Maple Leaf munt 2023

1 troy ounce platina Maple Leaf munt 2023

De 1 troy ounce platina Maple Leaf munt is vanwege het wereldberoemde ontwerp, de bijzonder hoge zuiverheid van 99,95% platina en de beperkte oplage één van de meest gewilde platina beleggingsmunten. De munt bevat 31,1035 gram puur platina en wordt sinds 1988 uitgegeven door de Royal Canadian Mint. De platina Maple Leaf munt wordt geleverd in een luchtdichte capsule.

€ 1.118,00
1 troy ounce platina Maple Leaf munt 2023

1 troy ounce platina Maple Leaf munt 2023

per stuk
18 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 - 4 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

Platina Maple Leaf munt 1 troy ounce 2023

 

Met het verfijnde ontwerp van het kenmerkende Canadese esdoornblad en de hoge zuiverheid van 99,95% is deze 1 troy ounce platina Maple Leaf munt een waardevolle toevoeging aan elke edelmetaalcollectie. De platina Maple Leaf munt heeft een diameter van 30 mm en is 2.62 mm dik.

De platina Maple Leaf munt wordt uitgegeven door het officiële munthuis van Canada, de Royal Canadian Mint. De eerste Platina Maple Leaf munten werden in 1988 geslagen. De standaard 1 troy ounce platina Maple Leaf werd toen geïntroduceerd samen met de kleinere fractionele munten van een half, een kwart, een tiende en een twintigste troy ounce. Het slaan van platina munten door de Royal Canadian Mint werd in de periode van 2003 tot 2009 stopgezet. Daarna werd de productie hervat, echter alleen nog maar van de 1 troy ounce munten.

De munten zijn een wettig betaalmiddel in Canada en hebben een nominale waarde van 50 Canadese dollar. Wereldwijd is deze platina beleggingsmunt erkend en goed verhandelbaar. Platina is zeldzamer dan goud en zilver. Vanwege deze zeldzaamheid worden de platina Maple Leaf munten jaarlijks in beperkte oplages geslagen en zijn daarom zeer gewild onder beleggers.

Alle platina 1 troy ounce Maple Leaf munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,101 gram) puur platina (99,95%)
  • Wereldwijd populaire beleggingsmunt
  • Diversificatie in de beleggingsportefeuille

Ontwerp platina Maple Leaf munt

Ontwerp platina Maple Leaf munt

Voorzijde

Op de voorzijde van de munt staat het welbekende nationale symbool van Canada, het esdoornblad. Hierboven staat het land van uitgifte CANADA, aan weerszijden van het esdoornblad de zuiverheid van 99.95% 9995 en eronder het gewicht van 1 troy ounce 1 OZ. Ook ziet u de woorden voor puur platina in zowel het Engels FINE PLATINUM als het Frans PLATINE PUR. Engels en Frans zijn de twee officiële talen van Canada. 

Ontwerp platina Maple Leaf munt

Achterzijde

Op de achterzijde staan het portret van ELIZABETH II en haar naam. Onder het portret ziet u de nominale waarde van 50 DOLLARS en het jaar waarin de munt is geslagen. Aan de linkerzijde van deze bijzondere editie staat 1952-2022 ter nagedachtenis aan de 70 jaar durende regeringsperiode van Queen Elizabeth II. Dit is de laatste editie met de beeltenis van Queen Elizabeth II.

Platina kopen

Platina is een aantrekkelijke aanvulling op de beleggingsportefeuille. De vraag naar dit edelmetaal komt voornamelijk vanuit de industrie. Platina wordt gebruikt als grondstof bij het vervaardigen van autokatalysatoren, de raffinage van ruwe olie, in consumenten elektronica (LCD-tv's en PC's), voor sieraden en diverse tandheelkundige en medische toepassingen.

Specificaties

Gehalte
99,95%
Conditie
Nieuw
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.