1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2022

2 review(s)
3 à 4 weken levertijd
Korting bij grote afnames
  • 5 stuks
  • € 1.868,00 per stuk
  • 10 stuks
  • € 1.866,00 per stuk
  • 25 stuks
  • € 1.864,00 per stuk
  • 50 stuks
  • € 1.862,00 per stuk

Beschrijving

De gouden Krugerrand koopt u veilig en vertrouwd bij The Silver Mountain. Gouden Krugerrand munten zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Deze gouden munt bevat precies 1 troy ounce puur goud en dit is de eerste munt die verhandeld werd om haar goudwaarde. De munten zijn geslagen in 22 karaat goud en wegen 33,93 gram per stuk. De munt is afkomstig uit Zuid-Afrika. Lees verder

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2022

De gouden Krugerrand munt is een van de bekendste gouden beleggingsmunten ter wereld. Deze gouden munten worden in Zuid-Afrika uitgegeven sinds 1967. Hiermee is de goud Krugerrand munt de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld. De Krugerrand munt is de eerste munt die precies 1 troy ounce goud bevat. Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen met als doel verhandeld te worden om de goudwaarde. Doordat de Krugerrand munt geslagen is in 22 karaat goud, heeft deze munt een andere tint dan andere (puur) gouden munten. Krugerrand munten bevatten namelijk ook koper, waardoor de munt een rode tint heeft. Het koper wordt gebruikt in deze munt om de munt steviger te maken. Gouden munten die geslagen zijn in 24 karaat goud zijn kwetsbaar voor krasjes en beschadigingen.

Alle gouden troy ounce Krugerrand munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.

Goudhandel

De gouden Krugerrand werd in korte periode erg populair onder beleggers in fysiek goud. Na het succes van deze munt besloten munthuizen wereldwijd gouden munten te slaan, die precies 1 troy ounce goud bevatten, om zo aan de vraag naar deze gouden munten te voldoen. Wegens het apartheidsbeleid in Zuid-Afrika gedurende de jaren '70 en '80 was het namelijk voor goud beleggers in Westerse landen niet mogelijk om Krugerrand munten te kopen.

Voor de goudhandel is de Krugerrand een uitstekende keuze. Wilt u gaan investeren in goud? Deze munten zijn wereldwijd erkend en zeer goed verhandelbaar. De Krugerrand munten worden uitgegeven in 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce puur goud.

Ontwerp 1 troy ounce gouden Krugerrand

In 1967 werd voor het eerst de gouden Krugerrand geslagen door de Rand Refinery en de South African Mint. De gouden Krugerrand werd geslagen om het Zuid Afrikaanse goud te promoten. De naam van de munt is een mix van Rand, de lokale Zuid-Afrikaanse valuta, en Kruger, van Paul Kruger een oud-president van Zuid-Afrika. Sinds de introductie van de munt is het design nagenoeg niet veranderd. Op de voorzijde van de munt staat Paul Kruger met de tekst "Sud Afrika - South Africa". Paul Kruger was president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1900 en de meest prominente ‘Boer’ tijdens de Boerenoorlogen.

Op de achterzijde van de munt is de tekst Krugerrand aan de bovenkant weergegeven met een afbeelding van een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Het jaartal waarin de munt geslagen is staat tevens vermeld en onderaan de munt is de tekst "Fyngoud 1 oz fine gold" weergegeven.

Gouden Krugerrand

De Gouden Krugerrand munt is de eerste munt die precies 1 troy ounce goud bevat. Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen met als doel verhandeld te worden om de goudwaarde. Doordat de Krugerrand munt geslagen is in 22 karaat goud, heeft deze munt een andere tint dan puur gouden munten. Krugerrand munten bevatten namelijk ook koper, waardoor de munt een rode tint heeft. Het koper wordt gebruikt in deze munt om de munt steviger te maken. Gouden munten die geslagen zijn in 24 karaat goud, zijn kwetsbaarder voor krasjes en beschadigingen. In Zuid-Afrika zijn deze munten oorspronkelijk geslagen met de status van wettig betaalmiddel, maar hiervoor werden de munten nooit gebruikt.

Goud kopen

Voor velen is het kopen van goud de beste verzekering tegen financiële problemen en economische tegenslagen. Door het kopen van gouden baren of gouden munten gebruikt men het edelmetaal als veilige haven in tijden van crisis. Goud zal immers altijd haar waarde behouden, ook als het monetaire systeem zou instorten. Na de val van Lehman Brothers in 2008 verloren beleggers hun vertrouwen in het monetaire systeem omdat de kredietcrisis escaleerde in een recessie. Het gevolg hiervan was een enorme toename in de vraag naar echt goud hetgeen leidde tot een nieuw record in de goudprijs. Sinds mensenheugenis heeft goud een grote aantrekkingskracht gehad op de mens en het aantal mensen dat ervoor kiest om fysiek goud te kopen in de vorm van munten en/of goudenbaren blijft toenemen. Het gebruik van gouden munten zorgt voor een serieuze revolutie in de ruilhandel economieën en dit wordt zelfs wel eens het begin van de internationale handel genoemd.

Gouden krugerrand kopen

De gouden Krugerrand kopen kan bij The Silver Mountain. Wij zijn een zeer betrouwbare bullion dealer en worden door onze klanten beoordeeld als uitstekend. U profiteert bij ons van een eerlijke prijs: wij hanteren de meest actuele goudkoers, waardoor u nooit teveel betaald. Tevens hanteren wij een unieke terugkoopgarantie. Ook over de verzending hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit gebeurt volledig verzekerd.

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren de gouden krugerrand van het jaargang 2022.

Lees minder

Specificaties

Gouden krugerrand 1 troy ounce 2020
Producent South African Mint
Gehalte 91,67%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Beleggen
Jaar van uitgifte 2022
Land van uitgifte Zuid Afrika

Alternatieven

1 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2020

1 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2020

Prijs: € 1.851,00 per stuk Vanaf € 1.840,00 vanaf

Tijdelijk niet leverbaar

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2022

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2022

Prijs: € 1.861,00 per stuk Vanaf € 1.846,00 vanaf

1 à 2 weken levertijd

1 troy ounce gouden American Buffalo munt 2022

1 troy ounce gouden American Buffalo munt 2022

Prijs: € 1.912,00 per stuk Vanaf € 1.905,00 vanaf

3 à 4 weken levertijd

Maak de serie compleet

1/10 Troy ounce gouden Krugerrand munt 2022

1/10 Troy ounce gouden Krugerrand munt 2022

Prijs: € 219,00 per stuk

2 - 3 weken levertijd

1/4 Troy ounce gouden munt Krugerrand 2022

1/4 Troy ounce gouden munt Krugerrand 2022

Prijs: € 514,50 per stuk

6 a 8 weken levertijd

1 troy ounce gouden Krugerrand

1 troy ounce gouden Krugerrand

Prijs: € 1.846,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Reviews (2)

 • Gemiddelde beoordeling
 • Prijs
 • Kwaliteit

Lees reviews

 • “krugerrand”

  Gerard 18 mei 2019
  Verpakking van munten mag wat beter,voor zoveel geld kan er toch wel een passende capsule af,nu komen ze binnen in een aan elkaar geplakt plasticje of munthoesjes,die gewoon open zijn.
  • Prijs
  • Kwaliteit
 • “Goede kwaliteit munt ontvangen”

  Oscar 28 feb. 2018
  mooie munt. A+++
  • Prijs
  • Kwaliteit