Nieuw

1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020

1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020 1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020 achterzijde
1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020
  • Prijs: € 610,50 per stuk
2 - 3 weken levertijd
Mikropakket Post NL iDeal

Beschrijving

1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020, nieuwe uitgave met een speciaal design voor het 30-jarig jubileum. Lees verder

1 Kilo zilveren munt Kookaburra 2020

Deze zilveren munt uit Australie weegt 1 kilogram en is geslagen in 99,99% puur zilver. De zilveren Kookaburra munt van 2020 is een speciale uitgave en hierin staat het 30-jarig jubileum van de populaire Kookaburra munten centraal. De Kookaburra munten worden namelijk sinds 1990 uitgegeven door de Perth Mint uit Australie. Bij deze munten staat de Kookaburra (ijsvogel) centraal en het design wordt ieder jaar aangepast. In de versie van 2020 wordt op de achterzijde van de munt teruggeblikt naar het design van 1990 - dit design is namelijk verwerkt op een speelse manier terwijl ook Queen Elizabeth II weer wordt afgebeeld, zij het wat minder prominent dan normaal gesproken.

Op de voorzijde van deze zilveren munt is de Kookaburra (ijsvogel) afgebeeld terwijl die zijn roep doet vanaf een daktop. Op de achtergrond komt de zon op. Verder staat op de voorzijde van de Kookaburra munt de tekst "Australian Kookaburra", "30th Anniversary" en "1 kilo 9999 silver".

Aan de andere kant van de munt is een speciaal ontwerp gebruikt waardoor ook het ontwerp van de oorspronkelijke 1990 kookaburra kan worden afbeeld. De nominale waarde van 30 Australische Dollars staat in de rand van de munt weergegeven, net als de teksten "Elizabeth II - Australia".

De Kookaburra vogel is de grootste onder de ijsvogels en staat symbool voor het de 'outback' in Australie en daarmee is dit ook één van de meest herkenbare munten uit Australie. De Kookaburra staat bekend door de kenmerkende luide lokroep die klinkt als menselijk gelach. De Kookaburra munten zijn in 1990 geintroduceerd en daarmee is dit de langst bestaande munten serie van de Perth Mint.

Van de 2020 Kookaburra munten zijn varianten beschikbaar in 1 troy ounce, 10 troy ounce en 1 kilogram. De munten van 1 kilo zilver zijn vooral geliefd binnen Europa doordat deze munten aanzienlijk goedkoper in de aanschaf zijn dan de zilverbaren van 1 kilogram, doordat baren met 21% btw worden belast en alle munten onder de gunstige margeregeling verhandeld worden.

Deze zilveren munten zijn nieuw geslagen en in uitstekende conditie. Om de kwaliteit en conditie van de munten te waarborgen worden alle munten individueel verpakt in een stevige capsule. Zo zijn de munten beschermd van invloeden van buitenaf en kunnen er ook geen vingerafdrukken op de munten komen.

 

 

Lees minder

Specificaties

Producent Perth Mint
Gehalte 99,99%
Conditie Nieuw
Gewicht 1 kilo
Jaar van uitgifte 2020
Land van uitgifte Australië

Maak de serie compleet

1 Kilogram zilveren munt Lunar 2020

1 Kilogram zilveren munt Lunar 2020

Prijs: € 610,50 per stuk

4 a 6 weken levertijd

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review