Taal
1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023

1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023

Dit is de kleinste munt uit de Wiener Philharmoniker muntenserie, geslagen in 1/25 troy ounce puur goud. De munt weegt 1,244 gram en is geslagen in puur goud. Alle munten zijn nieuw geslagen door Munze Osterreich.

€ 103,25
1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023

1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023

per stuk
50 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-
1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2022

1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023

 

Elke 2023 1/25 troy ounce Gouden Oostenrijkse Philharmoniker wordt afzonderlijk verpakt in een plastic hoesje of per veelvoud van 20 gouden munten in een beschermende tube. Alle munten zijn nieuw geslagen en in zeer goede conditie.

Kleinste gouden Philharmoniker munt

De Philharmoniker munten zijn wereldwijd bekend en vooral binnen Europa erg populair. Dit is één van de weinige muntsoorten die in het formaat van 1/25e troy ounce beschikbaar is en dit formaat is geïntroduceerd om ook gouden munten met een lage marktwaarde beschikbaar te stellen – zodat deze eenvoudig verhandelbaar zijn bij particulieren onderling. De andere munten uit de Philharmoniker munten zijn geslagen in gewichten van 1/10 troy ounce tot en met 1 troy ounce waarbij het formaat van 1 troy ounce wereldwijd het meest gebruikelijk is. Hoe hoger de goudprijs, hoe interessanter het wordt om kleinere munten aan te houden. Dit stelt men namelijk in staat om goud te verhandelen in kleine coupures zonder een vorm van wisselgeld te moeten accepteren, zoals dat bij grotere en duurdere gouden munten op den duur wel het geval is.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1/25 troy ounce (1,244 gram) gouden munt (99,99%)
  • Kleinste gouden munt ter wereld
  • Wereldwijd bekend van de Wiener Philharmoniker muntenserie

Ontwerp gouden 1/25 oz Wiener Philharmoniker munt

Ontwerp gouden 1/25 oz Wiener Philharmoniker munt

Voorzijde

Op de voorkant van de munt toont Gold Austrian Philharmonics in totaal negen muziekinstrumenten. Deze instrumenten vertegenwoordigen vijf verschillende soorten muziekinstrumenten en omvatten een harp, een viertal violen met een hoorn en meer instrumenten. 

Achterzijde

Op de achterzijde van de 1/25 oz Gold Austrian Philharmonics staat de Musikverein. Een van de meest geliefde concertzalen ter wereld, de Gouden Concertzaal in de Musikverein is de thuisbasis van het Wiener Philharmonisch Orkest en herbergt het grote pijporgel dat op de voorzijde van deze munten staat afgebeeld.

1/25 troy ounce gouden munt

In 2014 introduceerde de Oostenrijkse Munt deze gouden munten van 1/25 oz. Aanvankelijk uitgegeven met dit herdenkingsgewicht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de serie, bleken de munten populair genoeg om elk jaar in serie te blijven slaan.

Andere fractionele munten uit de Wiener Philharmoniker serie zijn beschikbaar in 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/2 troy ounce. Het Oostenrijkse munthuis geeft daarnaast deze munten uit in een 1 troy ounce variant van zilver en een variant van platina. De 1/25 troy ounce gouden Philharmoniker munt is de kleinste beleggingsmunt van de Oostenrijkse Munt.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Oostenrijk
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.