Nieuw

Kookaburra munt 2021 van 1/10 troy ounce platina

1/10 Troy ounce platina munt Kookaburra 2021 Kookaburra platina munt 1/10 troy ounce
1/10 Troy ounce platina munt Kookaburra 2021
  • Prijs: € 159,00 per stuk
34 stuks op voorraad Levertijd bij grotere afname: 1 à 2 weken

Beschrijving

Deze 1/10 troy ounce platina Kookaburra munt is de eerste platina uitgave van de Kookaburra. De Kookaburra serie is een jaarlijks terugkomende serie met prachtige munten waarop een Kookaburra is afgebeeld. De Kookaburra serie wordt uitgebracht door de Perth Mint. Lees verder

1/10 Troy ounce platina munt Kookaburra 2021

Deze 1/10 troy ounce platina Kookaburra munt is de eerste platina uitgave van de Kookaburra. De Kookaburra serie is een jaarlijks terugkomende serie met prachtige munten waarop een Kookaburra is afgebeeld. De Kookaburra serie wordt uitgebracht door de Perth Mint. Deze platina Kookaburra munt bevat 1/10 troy ounce platina (99,95% puur) en heeft een diameter van 16.6 mm. De oplage van de munt is 15.000 stuks wereldwijd. De Kookaburra munt wordt in Australië als wettig betaalmiddel beschouwd en heeft daarom een nominale waarde van 15 dollar.

Uitgelicht

  • 1ste platina uitgave van de kookaburra
  • Oplage van 15.000 stuks wereldwijd
  • 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur platina (99,95%)

Design van de Kookaburra munt

De voorzijde van de Kookaburra munt toont een beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, ontworpen door Jody Clark. De achterzijde van de Kookaburra munt toont de vogel waarnaar de munt vernoemd is. Namelijk de Kookaburra. Deze afbeelding van de Kookaburra is ontworpen door Aleysha Howarth. De achterzijde heeft een rustige uitstraling waar de Kookaburra op de tak van een gomboom zit. De details geven de munt een prachtige en elegante uitstraling. Een van de takken van de gomboom loopt bijvoorbeeld over in de rand.

Verpakking

De munt wordt individueel verpakt in een muntcapsule.

Kookaburra

De Kookaburra staat ook wel bekend als lachvogel en komt voor in Australië. De naam lachvogel heeft de Kookaburra te danken aan zijn roep. Deze klinkt namelijk als een menselijke lach. De Kookaburra is een ijsvogelsoort maar jaagt op landdieren zoals insecten en slakken. De meeste andere kleine soorten ijsvogels zoeken hun voedsel in het water.

Lees minder

Specificaties

1/10 Troy ounce platina munt Kookaburra 2021
Producent Perth Mint
Gehalte 99,95%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1/10 troy ounce
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Australië

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review