• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Kenniscentrum
Gouden munten kopen
Auteur: Rolf van Zanten Datum: 16 mei 2024

Gouden munten kopen

Gouden munten zijn beschikbaar in diverse gewichten en worden geslagen door officiële munthuizen. Deze munten zijn geslagen in puur goud (tenminste 99,9% goudgehalte) en de munten worden aangeboden tegen een prijs gebaseerd op de actuele goudkoers. 
 
De meest gangbare gouden munten zijn geslagen in 1 troy ounce, wat overeenkomt met 31.1 gram. Er zijn meerdere landen waar dit soort gouden beleggingsmunten worden uitgegeven en ieder type munt heeft een eigen uniek design. Bijna altijd beschikt een gouden munt over een nominale waarde, die dan ook wordt getoond op de voorzijde van de munt. De waarde van het goud ligt echter altijd veel hoger en de nominale waarde is meer symbolisch van aard. Dit soort gouden munten worden verhandeld tegen een prijs die iets hoger ligt dan de goudprijs zelf. Vaak is het kopen van gouden munten mogelijk tegen een premie van enkele procenten boven de actuele goudkoers.
 

Wereldwijd bekende gouden beleggingsmunten

Bekende gouden munten zijn de Krugerrand en de Maple Leaf. De Krugerrand is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt al sinds 1967 uitgegeven. Deze munt bevat een klein beetje koper waardoor de munt steviger is en een rode gloed heeft. Modernere munten, zoals de Maple Leaf uit Canada, zijn juist geslagen in 99.99% puur goud. Hiernaast zijn er ook door andere landen gouden beleggingsmunten uitgegeven, zoals de Philharmoniker uit Oostenrijk. Alle gouden munten die The Silver Mountain aanbiedt zijn even goed bekend wereldwijd en even eenvoudig verhandelbaar. Afhankelijk van marktomstandigheden kan het voorkomen dat een bepaalde munt goedkoper is dan een andere, terwijl het gewicht en gehalte identiek is. Dit kan er mee te maken hebben dat de premie van die munt lager ligt. De premie is de opslag boven de goudprijs die het munthuis rekent. 
 

Gouden munten online kopen 

Online goud kopen is heel eenvoudig. Alle prijzen die u ziet worden elke drie minuten automatisch aangepast aan de hand van de meest recente goudprijs. Op die manier weet u dat u de juiste prijs betaalt. Bij het kopen van de gouden munten kunt u direct zien wat de levertijd is en wat voor kosten er van toepassing zijn. Het is mogelijk om de munten volledig verzekerd via onze huiskoerier af te laten leveren, of om op afspraak bij één van onze kantoren uw bestelling op te halen. Daarnaast is het mogelijk om het goud op te laten slaan bij onze zusteronderneming Edelmetaal Beheer Nederland. Dit is mogelijk bij bestellingen vanaf EUR 5.000,-
 
Als u online een bestelling plaatst dan gaat u daarmee een bindende overeenkomst aan. Net als bij het kopen van aandelen kan zo’n aankoop daarna niet geannuleerd worden. De betaling dient binnen drie werkdagen te zijn voldaan. Per e-mail wordt u op de hoogte gehouden over de verwerking van de bestelling. Alle verzendingen zijn altijd volledig verzekerd en voor het ontvangen van de bestelling is een identiteitscontrole vereist. Betalingen kunnen veilig via iDeal worden voldaan, per bankoverschrijving of eventueel bij het ophalen bij onze kantoren (per PIN of eventueel contant)