• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Kenniscentrum
Goudbaar van Umicore of van C.Hafner?
Auteur: Rolf van Zanten Datum: 24 mei 2024

Goudbaar van Umicore of van C.Hafner?

Bij The Silver Mountain bieden we goudbaren aan van erkende producenten. Al deze producenten beschikken over de Good Delivery Status. Dat betekent dat de smelterijen voldoen aan de criteria van de London Bullion Market Association (LBMA). Daardoor zijn goudbaren van deze producenten wereldwijd eenvoudig en zonder analyse te verhandelen.
 
In Nederland is Umicore één van de meest gangbare producenten van goudbaren. Wij leveren Umicore baren sinds 2009 en ons aanbod bestaat uit nieuw gegoten goudbaren inclusief certificaat van echtheid.
 
Naast de baren van Umicore bieden we ook baren aan van C. Hafner. Vaak zijn deze goudbaren net iets goedkoper, terwijl het gewicht en het gehalte identiek is. Daarbij is C. Hafner ook een erkende producent die dus net als Umicore beschikt over de Good Delivery status. 
 
Bij de keuze tussen de verschillende smelterijen adviseren we te kijken naar de prijsstelling en de beschikbaarheid (levertijd). Aangezien de goudwaarde identiek is, zijn er geen andere belangrijke zaken om rekening mee te houden. Afhankelijk van marktomstandigheden kan het voorkomen dat de ene smelterij gunstiger is dan de andere.