Weidmann und Merkel

Afgelopen vrijdag, 30 maart, heeft de Duitse Bundesbank aangegeven geen Griekse, Portugese of Ierse staatspapieren meer te accepteren. Hiermee haalt Jens Weidmann, de president van de Deutsche Bundesbank, een forse streep door de rekening van Mario Monti en Angela Merkel. Op zich een te voorspellen stap, aangezien Weidmann al een tegenstander was van langdurige Griekse hulp, maar er werd toen niet naar hem geluisterd. Daarnaast had Weidmann al geklaagd bij Draghi dat de Europese centrale bank genoegen nam met steeds mindere kwaliteit papier als tegenprestatie tegen de cash injecties vanuit de ECB. Wie niet horen wil moet maar voelen.

Goud kopen

Zoals u zult weten is Mario Draghi het hoofd van de ECB en oud Goldman Sachs bankier, die er alles is aan gelegen om het papieren kaartenhuis zo lang mogelijk in stand te houden door grenzeloos geld bij te drukken zodat de bankensector overeind blijft. Angela Merkel is de premier van Duitsland, die enerzijds meeloopt met de bevelen vanuit de ECB maar ook de lastige opdracht heeft dit aan haar Duitse kiezers uit te leggen. En dat uitleggen; dat lukt niet zo best. In het Duitse bewustzijn spoken immers nog de beelden vanuit de Weimar periode rond, en de Duitse bevolking is voor het overgrote merendeel tegenstander van verdere Europese hulp door Duitsland.

Het is maar goed dat de gemiddelde Duitser niet weet dat vrijwel alle hulp verdwijnt in de zakken van vooral niet-Duitse bankiers, anders waren de rapen gaar. (op de Deutsche Bank na dan, die volop onderdeel is van het bankkartel). Hoe dan ook, de actie van de Bundesbank zal een enorme impact hebben op het verloop van de crisis in Europa. Tot nu toe had Duitsland de hulp aan de andere Europese landen nog schoorvoetend geaccepteerd, maar daar lijkt nu definitief een eind aan te zijn gekomen. Te meer dat de Duitse economie als laatste in Europa nu ook tekenen van krimp begint te vertonen.

Dit zal de markt voor Griekse staatsleningen geen goed doen, die trouwens voor de aankondiging van de Bundesbank al een oplopende spread te zien gaven ten opzichte van de Duitse ‘bunds’. En er moet binnenkort weer heel wat aan Griekse staatsleningen op de markt worden gebracht ter vervanging van aflopende contracten. Dit ruikt weer naar een nieuwe zgn. reddingsactie voor Griekenland, waar trouwens door officials al op wordt gehint.

Maar zoals u weet is Griekenland maar een klein deel van het verhaal; Spanje en Italië staan al aan de deur te trappelen om steun. Wellicht dat a.s. maandag de Spaanse markt al een forse injectie nodig heeft.

Al met al lijkt de aankondiging van de Bundesbank een eerste openlijke stap richting Europese breuk. Als Griekenland niet uit de eurozone wordt gezet zal Duitsland er zelf wel uit stappen. Want Griekenland staat uiteraard niet op zichzelf; Spanje, Portugal, Ierland en Italië zullen volgen. Hebben deze landen gedacht aan goudbaren kopen?

Daar kan geen Duitse spaarpot tegenop.

Koop goud
Weidmann und Merkel

En frau Merkel? Die zal moeten kiezen. Of de kant kiezen van de toekomstige machthebbers, of vast blijven houden aan het bankkartel van de ECB en FED. Het zal de nodige mentale elasticiteit vergen om een positiewisseling uit te leggen aan de bevolking, maar deze eigenschap is de meeste politici wel gegeven.

Ondertussen zijn echt goud en echt zilver bezig aan het afronden van een bodemformatie. De ogenschijnlijke rust op het edelmetaalfront zal verbroken worden wanneer de gevolgen van de Europese tweedeling aan de oppervlakte komen. Wellicht weer met een gefabriceerde daling, maar misschien dat dit keer de natuurkrachten van vraag en aanbod overwinnen. Want dat de vraag naar goud en zilver door de grootste spelers alleen maar stijgende is, dat lijdt geen twijfel. Het goud kopen blijft toenemen, goudbaren kopen, maar ook beleggen in zilver. Heeft u een goud staaf of een zilverbaar?

met dank aan Roland.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Posted in Columns and tagged , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

265 Reacties op Weidmann und Merkel

 1. Dave zegt:

  Questions and Answers on Silver Manipulation

  By brotherjohnf on Wednesday, April 4th, 2012 | No Comments
  Bix Weir / Road To Roota / April 4, 2012

  Here’s a succinct summary of my latest post for those of you new to the Silver manipulation situation. These 3 questions and answers summarize what is happening in the silver market…

  QUESTION #1: Is the Silver market rigged?
  ANSWER: YES. Everyday and every trade the silver market is “controlled” and has been for at least the last 40 years. NOBODY knows the true Fair Market Value of silver anymore so all prices for silver are currently irrelevant.

  QUESTION #2: How is it done?

  ANSWER: The silver market rigging is accomplished by running computer market trading programs to “steer” the price of silver up and down flushing out weak hands on the price slams and covering short positions that were previously put in place to cap the rising price. These silver “trades” have little to do with physical silver but everything to do with paper derivatives of silver. There is no floor or limit to where “the controllers” can place the price of silver.

  QUESTION #3: Why are they doing it?

  ANSWER: To save the un-backed fiat monetary system. Unless you control the prices of all commodities, especially the monetary metals, an un-backed paper or electronic monetary system will fail in rapid fashion. As such, when the US went off the Gold Standard in the early 1970″s, Alan Greenspan wrote and implemented the original computer market rigging models to PROLONG the acceptance of un-backed fiat money. This was the implementation of the 1960″s economic theory called “On The Road to The Golden Age” by Bertil Näslund which dealt with Nobel Prize winner E. Phelps’s “Golden Rule Theory” of equal capital accumulation. The ultimate conclusion of this theory was to print as much un-backed currency as possible for as long as possible to reap all the rewards before returning to the discipline of a Gold Standard.

  It is important to understand that the Implementation of the “On The Road to the Golden Age” Theory has an end point and that comes when the benefits out weight the costs.

  We have arrived at that point and the US is trying their best to DESTROY THE DOLLAR in order to return to sound money!

  For more information on the Road to Roota Theory read through the archives starting here:

  The Road to Roota Theory
  http://www.roadtoroota.com/public/190.cfm

  May the Road you choose….be lined with SILVER!

  Bix Weir
  http://www.RoadtoRoota.com

  |
 2. WijRos zegt:
  |
 3. WijRos zegt:

  @Snel
  re. alles is een bubbel

  Beste Snel, volgens mij bijna goed: “Alles wordt eens een bubbel”

  |
 4. Dave zegt:

  @Snel

  Dat zijn wijze woorden. Zoals ik al tegen gerard zei, zodra de PM manipulatie voorbij is ga ik me pas zorgen maken..

  |
 5. Snel zegt:

  Uiteindelijk is alles een bubbel.

  |
 6. Rien zegt:

  Heel aardig kijkje in de monetaire geschiedenis.
  http://fofoa.blogspot.com/2012/04/peak-exorbitant-privilege.html

  En het argument dat de papier spelletjes op een einde toegaan omdat de fysieke kant zich roert.
  (Nee geen futures maar papier geld. En geen fysiek goud maar tastbare importen)

  Voorspelling (van FOFOA): Over niet al te lange tijd een super-hyperinflatie in de US

  |
 7. Maria zegt:

  @Wijros

  En dan zullen we het nog maar niet hebben over de geweldige garantie!!!
  Na een jaar kun je het echt schudden. Geen wonder dat die lui zoveel geld over hebben kunnen houden met de garantievoorwaarden tot de voordeur.

  |
 8. Dave zegt:

  Apple is een bubble. De levenslijn van technologybedrijven is kort, zeer kort.

  |
 9. WijRos zegt:

  @Andreas

  Beste
  Andreas, ik heb 2 IPODs één van 3 jaren oud die het precies na 13 maanden niet meer deed, contact voor koptelefoon stuk, daarna een nieuwe gekocht die nu steeds vastloopt. Als je maar 1% gebruik maakt van de mogelijkheden werkt het misschien maar dan kun je ook iets kopen wat een tiende van de prijs kost. Zo gauw je begint met eigen opnamen dan is het een hopeloos apparaat. Je wordt dus gedwongen applicaties van Apple te gebruiken. Ik ken ook mensen die randapparatuur gekocht hebben van bijvoorbeeld Bose (luidsprekers) in de Apple store en het werkt niet goed etc. Apple lijkt veel op de IBM in de jaren 80. Zij bepaalden alles en je kon niets of je moest IBM applicaties gebruiken. Eind tachtiger jaren is IBM bijna failliet gegaan door die arrogante houding. Ik zie nu precies hetzelfde bij Apple.
  Een beurswijsheid: Bedrijven beginnen hun aandelen in te kopen op te top van hun waarde.

  |
 10. Dave zegt:

  @Gerard

  Ik maak me helemaal niet druk meer omdat ik weet waar het naartoe gaat. Ik koop zoveel mogelijk fysiek en verkoop pas zodra goud en zilver hun terechte plaats in het monetaire systeem hebben ingenomen.

  Ik ga me pas druk maken als de PM prijzen niet meer gemanipuleerd worden..:)

  Natuurlijk is het mooi als je op een bodem kunt kopen maar het blijft een gok.

  |
 11. Gerard zegt:

  @Dave
  Niet druk maken:
  Goud staat nog altijd 3% hoger dan 1 januari. Terwijl goud in januari de correctie van de augustushobbel nog niet helemaal verwerkt had.

  Zilver staat nog steeds 11% hoger dan 1 januari.

  Voorlopig nog niks om je druk om te maken.
  Bovendien blijft 1620 goed houden op goud. De vraag is morgen.

  |
 12. RB zegt:

  Apple heeft over het algemeen mooie produkten, maar er zitten ook missers tussen. Wij hebben ooit als ING-kado 2 Ipod Nano’s gehad en die krengen zijn zo dun dat je al snel teveel druk op de behuizing en daarmee de elektronica eronder uitoefent. Beide waren binnen een half jaar “beyond repair”. Onlangs hebben we een iPad 2 aangeschaft (want die was opeens lekker goedkoop), maar eigenlijk is dat ook niet meer dan een iPad 1.5, net zoals de iPad 3 m.i. niet meer dan een verlenging van het vorige model is. Apple is nogal sterk in het steeds weer opnieuw marketen van hetzelfde gevalletje met een paar toeters en bellen extra. Dat trucje begint langzamerhand wat sleets en doorzichtig te worden. Ondanks dat alles blijft de iPad een handig dingetje.

  |
 13. Gerard zegt:

  @WijRos
  Ik heb mijn short EUR/USD ook even verhoogd.
  Het is overduidelijk dat het in Europa mis gaat en even NIET in de VS. Hoewel ze daar ook aan de beurt komen.

  Goud bijgekocht heb ik even niet. Ik wil altijd EERST weten hoe sterk die 1620 bodem is.
  Het zit nu in de punt van de triangle. Hier wordt altijd een nieuwe richting ingezet.

  Ja, Apple kan niet kapot. Het is wel een uitstekend bedrijf overigens. Maar slechts een paar jaar geleden zeiden we ook “Nokia kan niet kapot”….
  Aan alles komt een eind, ook aan Apple. Het is alleen de vraag wanneer.

  |
 14. Dave zegt:

  Wat een bak. Zo’n 80% van de jaarlijks gemijnde zilvervoorraad werd op de markt gestort en de papier zilverprijs zakt maar 0,65 dollarcentjes…

  Ze moeten er hopeloos van worden bij de FED

  |
 15. gordijnen zegt:

  Ik zie steeds meer zaken die Uw sloopgoud of ziver willen inkopen.

  Zolang dit proces zich doorzet, heb ik alle vertrouwen in edelmetalen.

  |
 16. RB zegt:

  @ Tallix

  Ah, een ervaren prepper. Kom je kennis eens delen op ons forum (klik op RB).

  |
 17. Tallix zegt:

  @René Ook ‘dat’ heb ik al allemaal geregeld, joh! Ik ben namelijk al een jaar bezig met preppen…Nu jij nog en de anderen nog. Veel succes, en dat meen ik echt, want er gaat heel veel tijd in zitten…

  |
 18. Nico zegt:

  Andreas
  klopt Tim Cook, één van de grote mannen bij Apple, zei onlangs al het volgende: “Eerlijk gezegd, het is meer geld dan we nodig hebben om het bedrijf te runnen.” Apple heeft ongeveer 74 miljard euro aan contanten en effecten in kas.

  |
 19. Andreas zegt:

  Nico
  Dan zal Apple wel van het cashgeld af willen.

  |
 20. Nico zegt:

  deze week was er sprake van een koersdoel van apple van 1000$ per aandeel ,waanzinnig hoog ik stap daar zeker niet in de helling is meer dan 45 graden parabolisch dus.
  maar de goudprijs gaat in de aankoopmodus,dat zie ik graag want dan is er weer wat te verdienen.

  |
 21. Lamberto zegt:

  Waar maken we ons druk over.
  Sinds januari jl. zijn G & Z iets in waarde gezakt.
  Goud 6%
  Zilver 2%
  Niets aan de hand.
  De mensheid is zo verliefd op deze metalen dat ze elkaar al duizenden jaren de hersens inslaan om het in bezit te krijgen.
  Laat je dus niet gek maken door grafiekjestekenaars, die als kermisgoochelaars uit een ver verleden hun glazen bol staan op te poetsen.

  |
 22. Andreas zegt:

  Wijros
  Ik las vandaag dat apple eigen aandelen gaat aankopen. En volgens het bijstaande commentaar doet men dat niet als men een daling verwacht. En jij kan die apple tablet een waardeloos apperaat noemen. Maar ik ken legio mensen en dan met name ouderen die zielsgelukkig zijn met dat ding.

  |
 23. WijRos zegt:

  Gerard, Ik heb toch nog maar wat goud bijgekocht en ben short gegaan op de Euro (1,334) en de AEX (338). We moeten binnenkort een crash krijgen na zoveel goede maanden terwijl de economie zowel in Eurppa als in de VS achteruit hobbelen. Ik denk dat Apple ook binnenkort onderuit gaat want hoe kan het zijn dat men voor zo een waardeloos apparaat zo veel geld over heeft, men moet een keer weer bij zinnen komen.

  |
 24. Edwin zegt:

  @rik en KK
  Jullie mogen uiteraard geloven wat je zelf willen. Dat is iets anders dan feiten. Feit blijft dat er in de afgelopen jaren voldoende bewijs is verzamelt over de prijs van goud en zilver. De CFTC weet ondertussen echt wel dat er manipulatie plaatsvindt. Geen mening, feit.
  Dat ze geen strafzaak beginnen heeft andere redenen. Onlangs zei een USA senator nog, per ongeluk?, dat de manipulatie in opdracht van de Fed wordt gedaan. Dat zou verklaren waarom een toezichthouder van de overheid geen vervolgstappen neemt. Maar dat laatste blijft speculatie en is (nog) geen feit (voor zover wij dat weten uiteraard).

  |
 25. WijRos zegt:

  @Gerard
  re. 4 jaren TA

  Beste Gerard, dat zal allemaal best zo zijn maar nu zitten we onder de onderste trendkanaallijn. Conclusie: volgens TA kan goud nu best in bear mode gaan, maar FA (hetgeen ik aanhang) zegt nee zo lang de dollar en de Euro koopkracht verliezen zal de goud prijs overeind blijven. De vraag is alleen op welk niveau, misschien was het goud al wel steeds over gewaardeerd. We zien wel hoe het afloopt.

  |
 26. Nico zegt:

  Maar goed een andere keer is het wat minder het blijft tenslotte mensenwerk.
  dat houdt de spanning erin anders word het leven saai.

  |
 27. Nico zegt:

  Sorry Maria maar Pantelisje doet het niet verkeerd:
  Kooplijst 2012: Nico Pantelis gaat aan kop
  Nico Pantelis steekt met kop en schouders boven de andere experts uit, zijn kooplijstje staat op dit moment 42,91 procent in de plus.
  http://www.beursduivel.be/nieuws/2615696/kooplijst-2012-nico-pantelis-gaat-kop-.html

  |
 28. KK zegt:

  @Andreas

  Hehe dan is het goed :)

  |
 29. Andreas zegt:

  KK
  Ik kan er ook niets aan doen. Dus ik hou de moed en de humor er maar in. Moed verloren, al verloren, zullen we maar zeggen.

  |
 30. Gerard zegt:

  @KK
  Er wordt wel degelijk hevig gerotzooid. Daar zijn stapels bewijzen van geleverd. Niet alleen zilververkopers zeggen dat, er zijn veel grondstoffenhandelaren en fundbeheerders die daar over klagen. Er is al vaker geprobeerd hier wettelijk orde te stellen aan deze fraude. Want fraude is het. Alles wordt ongedekt verhandeld, ook derivaten.
  Ook op CNBC werd daar wel vaker melding van gemaakt door specialisten fundbeheerders e.d.

  |
 31. Gerard zegt:

  @Andreas
  De trein is weer terug! Valse start…

  |
 32. Gerard zegt:

  @WijRos
  Mijn TA op goud werkt nu al 4 jaar lang!
  Ik heb steeds gezegd dat goud afstoot op de bodem-trendlijn. Dat is ook steeds gebeurt. Die ligt op 1620. Maar is natuurlijk geen garantie voor de toekomst.
  Vandaag zal blijken of die stand houdt. Eventjes op 1580 is nog geen ramp, maar langere tijd onder de 1600 is er een weerstand gebroken. Op 1550 hebben we dan het volgende station. Daaronder is zorgelijk.

  Beleggers reageren heftig op vermoedens dat QE3 niet komt. Dat zou ook het laatste zijn wat ik verwachtte. Ook de VS neigt naar stagflatie. Dan zal er nooit een stimulans gegeven worden. Het is alleen raak bij een prijsdaling.

  Maar de grote uitslagen op goud komt ook grotendeels door de derivatenhandel (trackers) en gerotzooi op de futures, waardoor de TA zeker in waarde aan het verliezen is. Het beeld wordt onzuiver en goudprijs beweegt met de aandelenbeurzen mee.

  |
 33. KK zegt:

  Nieuw boek “Beleggingsadvies voor peuters” – door Andreas

  |
 34. Andreas zegt:

  De zilvertrein was vertrokken. Maar is teruggereden om nog een paar passagiers op te pikken. Wat een service van de zilvermachinist. :)

  |
 35. KK zegt:

  @Rik

  Manipulatie is ook onzin. De enige die dat continue blijven zeggen zijn edelmetaal-verkopers of van die beleggingsadvies-websites met abonnementen. Sheeple mensen schreeuwen dat dan door naar PM forums / blogs zoals deze.

  Longterm PM bull breekt 1 dezer dagen door de bodem en dan is het een bear market
  Die knakker die een week geleden of wat dus zijn goude baren hier verkocht aan TSM heeft het redelijk mooi getimed!

  |
 36. Rik zegt:

  Ik ben van mening dat al die verdenkingen inzake manipulatie nergens op zijn gebaseerd.
  Wat schiet men er mee op? Behalve dan dat ze dan zelf hun verlies moeten nemen en dat potentiële kopers weer goedkoper kunnen instappen? Als dat manipuleren werkelijk zo zou zijn dan gebeurt dat vandaag dus met Goud, Zilveren Platina? Lijkt mij niet erg realistisch.

  |
 37. monica zegt:

  gordijnen:
  mijn dochter overkwam hetzelfde nu ze het geld hard nodig heeft om te overleven omdat ze als kleine zelfstandige -29 jaar een leuke winkel gerund- nu niet meer kan werken na een whiplash en voorlopig geen uitkering in zicht heeft.

  |
 38. gordijnen zegt:

  correctie

  52% belasting en 20% boete

  |
 39. gordijnen zegt:

  @Frits

  Dank je. Dat vraag ik mij ook af. Ik heb de informatie echt uit een erg betrouwbare bron.

  Het is wel iemand die over de brutoinleg van 40.000 euro nog 52% en 20% boete moet betalen, omdat hij eerder stopt met de lijfrentepolis.

  Rendement is ook negatief. Vandaar de 2300 of 2600 euro. Het wachten op het geld duurt al 4 weken. Ook na het schrijven van diverse brieven en bellen.

  Ikzelf had erg veel moeite, 4 maanden geleden, om mijn geld terug te krijgen van de ing.

  Waar de koers van edelmetalen heen gaat, maakt mij niet uit.

  Wat ik wel steeds merk dat financiele instellingen steeds lastiger worden met het overmaken met geld. Geen leningen, maar je eigen geld.

  Mij zegt dit genoeg. De rode duimen volgens mij ook.

  De opmerking die ik hier heb gelezen, zal ik niet vergeten en is volgens mij de waarheid.

  Zelf de pillen van 1000 miljard werken niet meer tegen de hoofdpijn dossiers.

  |
 40. René zegt:

  @Tallix,

  Als dat eten strax onbetaalbaar wordt, hoe denk je je moestuin dan te beschermen?
  Schrikdraad, camera’s, bewakers met semi-automatische wapens?
  Of begin je een moestuin op zolder?

  |
 41. Frits zegt:

  @gordijnen
  Ik vraag me af waarom je 5 rooie duimen hebt ontvangen.

  |
 42. WijRos zegt:

  @Gerard

  Beste Gerard, er wordt weer hard gewerkt om de mensen uit het goud te krijgen zoals je ziet. Het is duidelijk HF werk en daar valt niet op te reageren. Zolang de Comex dit blijft toestaan wordt de markt compleet bepaald door die lieden. Jouw TA helpt daar niet bij. Men kan in principe de prijs neerzetten die men wil als je maar genoeg dumpt in korte tijd dan is alles mogelijk. Dat Azië daar voordeel van heeft dat vindt men niet belangrijk. De eigen burgers die moeten uit het goud en in de dollar dat is het enigste doel.

  |
 43. RB zegt:

  Read This First Before You Decide That Preppers Are Crazy


  Well, an article had just been posted over there about a report put out by the American Trucker Associations entitled “When Trucks Stop, America Stops”.

  I went and found that original report and I was stunned as I read it. The truth is that our “just in time” inventory and delivery systems leave us incredibly vulnerable to a nationwide disaster.

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/read-this-first-before-you-decide-that-preppers-are-crazy

  Interessant artikel over wat er gebeurt als de vrachtwagens stoppen met rijden.

  Voor meer info over prepping: klik op RB.

  |
 44. gordijnen zegt:

  Ik sprak gisteren iemand die zijn lijfrentepolis heeft af gekocht. Totale inleg ongeveer 40.000 euro. Na belasting krijgt hij 2300 of 2600 euro retour. (ASR). Als hij dit geld had besteed aan edelmetalen, daar wilde hij maar niet naar kijken, want hij was al ziek genoeg.

  Natuurlijk koopt hij nu al een tijd edelmetalen, want daar is het nog niet te laat voor.

  |
 45. Tallix zegt:

  Je kunt je spaargeld ed. wel beschermen met edelmetalen, maar wat straks echt gewoon het meest waard gaat worden is voedsel en brandstof.

  De export naar ons kikkerlandje gaat vrijwel zeker ophouden als de gehele boel binnenkort op de fles gaat. Er is dan simpelweg niet voldoende landbouw/geld hier om ons allemaal te voorzien van eten.

  Dus mijne heren en dames, ben niet eigenwijs en spendeer een gedeelte van je centen aan het inslaan van flink wat langer houdbare levensmiddelen en begin bijvoorbeeld een volkstuin, desnoods in je eigen achtertuin…Koopkracht/spaargeld behouden is een goed idee…maar dan moet er wel iets zinvols zijn om te kopen. En met een (half)lege maag kun je straks alleen maar dromen van een lekker hapje.

  |
 46. Gerard zegt:

  @WijRos
  “Het doel van de acties is om de gemiddelde burger uit het edelmetaal te krijgen en dat zal wel lukken als ze nog even doorgaan.”

  Ja, het is ongelooflijk!
  Om doodziek van te worden.
  Vandaag nog een vriend van me willen helpen. Na tientallen mails en urenlange gesprekken kreeg ik vandaag een mail dat hij bij zijn bank geweest was om zijn “deposito-garantiestelsel” op orde te krijgen. Dit stelsel (100.000 garant door de overheid) bestaat helemaal niet!

  Ik vroeg hem waar hij denkt waar de overheid dat geld vandaan haalt indien de bank failliet gaat. Huh? Antwoord: dat geld gaat de overheid lenen bij de bank middels staatsleningen. Maar ja, als die banken dan failliet zijn?
  Vervolgens vroeg ik hem, (want hij had dat garantie-stelsel terdege bestudeerd), of hij mij kon zeggen op welke termijn de overheid jouw die 100.000 moet betalen.
  Na uren een mailtje terug: “staat er niet in” !!
  Juist! Geen termijn aan gesteld! Is het 1 jaar? 10 jaar? 100 jaar? Wettelijk gezien is 100 jaar dus gewoon mogelijk.
  Beste man is helemaal van de kaart nu (mijn schuld).
  Morgen gaat hij weer terug naar de bank. Ik ben benieuwd!

  Lekker veilig voelen met een garantie-stelsel. Slaap lekker Nederland…
  Droom maar fijn over woekerpollissen, beleggingshypotheken, en garantiestelsels.

  |
 47. Andreas zegt:

  Gerard
  Hahahaha, hij is weer raak. En te gek voor woorden.

  |
 48. Gerard zegt:

  @Lamberto
  Beste Lamberto,
  Niet treuren, de oplossing is er al!
  Het halve NOS Journaal + RTL4 nieuws ging er al over.
  ER IS EEN ECHTE OPLOSSING, CRISIS IS NU ZO VOORBIJ!

  Een jongetje van 11 jaar heeft de oplossing en heeft daar een tekening van gemaakt.
  Volgens het NOS journaal zou hij de beste econoom van Nederland zijn.
  Zal druk worden op het UWV met al die hooggestudeerde economen de komende dagen…

  En als die tekening niet helpt, kan het NOS journaal nog altijd op de kleuterschool gaan zoeken.

  Het niveau van de hedendaagse journalistiek…

  |
 49. Lamberto zegt:

  Beste RB,

  U weet wel president Barack Hussein Obama “De Nobelprijswinnaar voor de Vrede”, zou de levensstandaard van tientallen miljoenen arme Amerikanen verbeteren.
  De gebraden haantjes zouden voortaan gratis in de bomen hangen.
  Je hoefde ze alleen nog maar te plukken.
  Change was zijn toverwoord.
  Zijn geestelijke denkbeelden heeft hij twintig jaar lang tijdens de wekelijkse bezoeken getankt in de kerk van zijn geestelijke vader: “Jeremiah Wright”.
  Deze heeft ook zijn huwelijk ingezegend!
  Deze Jeremiah Wright werd door Obama vlak voor de verkiezingen af geserveerd omdat hij tijdens een preek in zijn kerk het schijnheilige masker liet zakken.
  http://www.youtube.com/watch?v=vdJB-qkfUHc
  Deze BHO is de grootste oorlogshitser ooit die door de Amerikanen tot president is gekozen.
  Mede hierdoor is de financiële crisis die tijdens zijn benoeming tot president al was begonnen, uitgegroeid tot een monster die miljoenen zo niet miljarden mensen nog aan de bedelstaf zal helpen.
  Europa komt altijd iets later aan de beurt.
  In Spanje zijn vorig jaar ook al 50.000 voormalige woningbezitters op straat gezet.
  In Nederland zal het de komende jaren niet anders gaan.

  |
 50. Maria zegt:
  |