30 maart 2011: Expiratie van de zilver contracten

De expiratie van de zilver contracten over de maand maart lijkt met een sisser af te lopen. Toch zijn er wel bijzondere zaken voorgevallen, die een indicatie kunnen zijn hoe moeilijk het is geweest voor de leverende partijen om daadwerkelijk met fysiek zilver over de brug te komen. De meest opmerkelijke was de plotselinge oprichting van een eigen zilver kluis door JP Morgan, zoals u weet een van de twee grote onderdrukkers van de zilverprijs. Deze bank kreeg het voor elkaar om binnen twee dagen alle vergunningen voor zo’n kluis binnen te halen bij de SEC en CFTC, waar normaal gesproken een periode van 45 dagen voor staat. Deze kluis geeft JP Morgan de mogelijkheid het te leveren zilver eerst te leveren aan de eigen kluis. Het heeft dan aan de verplichting tot levering voldaan; voor de buitenwereld is dan alles koek en ei. De klant die het fysieke zilver thuis geleverd wil hebben moet vervolgens maar zien hoe hij het voor elkaar krijgt; het zal in ieder geval met de nodige vertraging gepaard gaan, wat JP Morgan enige lucht zal geven.

De rol van de vergunningverlenende instanties voor de eigen kluis is ook een bijzondere; zelfs de schijn van onpartijdigheid kan nu niet meer worden opgehouden. Immers, JP Morgan heeft nu al 25 rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen wegens manipulatie van de zilvermarkt.

Hoewel onderstaande grafiek ook al op andere fora is verschenen, toch nog aandacht voor deze grafiek. De opgaande lijn geeft weer hoeveel miljarden dollars de FED via steunmaatregelen het systeem ingepompt heeft. Het bijzondere wat mij betreft is de hoeveelheid geld die er vanaf 2011 ingepompt wordt: QE II was toen al actief, en daarmee geeft de grafiek de suggestie dat de hoeveelheid circulerend geld zo erg is opgedroogd dat grote hoeveelheden extra printwerk nodig waren om de boel draaiende te houden. Feitelijk geeft deze grafiek aan dat in werkelijkheid vanaf begin 2011 de boel achter de schermen weer aan het imploderen is, net als in 2008. Er staat de wereldeconomie nog binnenkort een grote schok te wachten……

En daarmee worden ook alle door de banken betaalde analisten de mond gesnoerd die vertellen dat goud en zilver zich in een bubbel bevinden. Met zo’n enorme geld expansie verbleekt de prijsontwikkeling die goud en zilver meemaken.

Ondertussen blijkt dat in Libië, op de dag dat de Westerse mogendheden een no-fly zone instelden, de Libische rebellen een centrale bank en een oliemaatschappij hebben opgericht. Je zou mogen verwachten dat de heren een robbertje aan het knokken waren, of een revolutionaire rechtbank hadden ingesteld of zoiets, maar een centrale bank oprichten!

|Het gegeven krijgt vooral betekenis wanneer u weet dat Libië nog een van de weinige landen was met een onafhankelijke centrale bank. Nu nog alleen nog maar Iran, Noord Korea, en Cuba.

Zie ook dit artikel.

De CFTC, de U.S. Commodity Futures Trading Commission heeft na veel gesteggel een voorstel ingediend om de grootte van de papieren posities in edelmetalen wat in te perken, onder druk van de vele klachten dat de papieren markt in de edelmetalen de fysieke markt ernstig verstoord c.q. de prijs van de edelmetalen ernstig onderdrukt. Tot enige dagen terug kom men op dit voorstel commentaar leveren. Ook uw huiscolumnist heeft een bescheiden duit in het zakje gedaan, tegen beter weten omdat het verleden heeft aangetoond dat de CFTC vooral op de hand is van de grote banken. Twee opmerkelijke zake komen in het verloop naar voren. Ten eerste bleek de World Gold Counsel, een belangenclub van goud producenten, een reactie op het voorstel te hebben gegeven om elke limitering van de papieren posities weg te laten. Hiermee geeft men duidelijk blijk vooral oog te hebben voor de belangen van de grootbanken, en daarmee is ook deze club officieel ontmaskerd. Zie ook dit artikel. Geen wonder dan ook dat gaandeweg steeds meer producenten van edelmetalen hun goederen direct aanbieden aan grote partijen als het PSLV fonds van de gebroeders Sprott, daarmee de corrupte Comex omzeilend. Een tweede opmerkelijke zaak is dat de CTFC heeft besloten de bespreking van het voorstel uit te stellen. Hoewel, opmerkelijk, zo ken ik de heren weer!

Om een lang verhaal kort te maken, de grote partijen zijn nog steeds druk bezig de wereldeconomie naar de afgrond te brengen, tegenstrevers worden op dubieuze gronden een kopje kleiner gemaakt en de achilleshiel van het hele spel blijft de fysieke beschikbaarheid van goud en zilver.

Dat men dit in China al een tijd weet, moge blijken uit dit artikel.

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Posted in Columns and tagged , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

304 Reacties op 30 maart 2011: Expiratie van de zilver contracten

 1. Bekend bij TSM zegt:

  temp242 :@Valse zilverbaren?

  Bestaan niet. Dan is het immers geen zilver!

  |
 2. temp242 zegt:

  Moest zijn @TSM, Valse zilverbaren?

  |
 3. temp242 zegt:

  @Valse zilverbaren?

  |
 4. Bekend bij TSM zegt:

  Andrew :En kun je beter een gouden Maple leaf kopen of een baartje goud van 1 ounce? Maple leaf is wel iets duurder, maar volgens mij minder kans op een nagemaakte dan een plaatje goud?
  En welke munten liggen beter in de markt: Zilveren Maple Leafs of Zilveren Wiener Philharmoniker?
  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Op het moment zijn baren en Maple`s even duur(goedkoop) Gewoon bij een edelmetaalhandel kopen. En niet huilen als je via marktplaats toch een valse voor 700 euro kan kopen.

  |
 5. greetjes zegt:

  De site van Silver Shield: http://dont-tread-on.me/ en schroll naar 25 februari The Silver Bullet and The Silver Shield. Lang stuk maar errug goed! Zeker voor alle nieuwkomers.

  |
 6. temp242 zegt:

  Beste Greetjes,
  Dank voor het biezonder mooie artikel,ik heb het weliswaar voorlopig nog maar kunnen skimmen…

  |
 7. gordijnen zegt:

  400 zilveren guldens lijkt mij ook wel een goede investering. Iedereen kent de zilveren gulden. Slijtage ga je toch niet namaken. Echtheid zeker, goed herkenbaar voor inkopen tijdens slechte tijden.

  |
 8. temp242 zegt:

  Beste Andrew, alles is goed mijn beste, zolang je maar niet te veel cash-waardeloos-belofte-geld hebt op de dag dat alles in eenstuikt. En die dag komt héél plots. Je ontwaakt, drinkt je kopje koffie, zet de radio aan, en ja hoor! Je hoort het, de val van de dollar is niet meer te stuiten, Europa houdt crisisberaard, alle banken zijn toe voor enkele dagen om een bankrun te vermijden. De kans dat dit gebeurd in een week-end is 99,9999999¨/100.

  |
 9. Andrew zegt:

  En kun je beter een gouden Maple leaf kopen of een baartje goud van 1 ounce? Maple leaf is wel iets duurder, maar volgens mij minder kans op een nagemaakte dan een plaatje goud?

  En welke munten liggen beter in de markt: Zilveren Maple Leafs of Zilveren Wiener Philharmoniker?

  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  |
 10. greetjes zegt:
  |
 11. Andrew zegt:

  Heeft iemand toevallig het maartnummer van het maandblad Kijk gelezen? Is al weer uit de boekhandel, maar daar stond in dat goud en zilver binnen 10 en de ander 20 jaar op zijn. Weet niet meer of zilver 10 jaar was en goud 20 jaar of net andersom. Wie weet het nog?

  |
 12. RB zegt:

  @ greetjes

  Wie?

  |
 13. greetjes zegt:

  Oh! En jongens en meisjes van dit forum: kunnen we niet afspreken dat we iemand als Jan gewoon helemaal negeren?

  |
 14. greetjes zegt:

  Fleur :@ Maria: Wijze woorden.
  Ik vraag me wel steeds vaker af wat nog prettige landen zijn om een toekomst op te bouwen. Zuid-Amerika? Brazilie is een BRIC-land dat grotendeels self-supporting is. (landbouw, olie, bodemschatten) Azie? Misschien minder aantrekkelijk na de ramp in Japan. Nieuw-Zeeland?
  Waar zou je je kinderen de fijnste (veiligste) toekomst kunnen bieden? Lastig… Ben benieuwd of iemand hier een idee over heeft.

  Hier heb je eensite waarop staat welke landen de meest aangename zijn om in te wonen met de redenen erbij: http://www.activistpost.com/2010/10/5-best-countries-to-escape-americas.html#more
  Je kunt wel vluchten, maar als het ‘kwaad’ uiteindelijk de overhand krijgt, ben je nergens veilig. Misschien vroeger…. in Libië.

  Ik ga steeds meer sympathie voelen voor die ouwe theemuts van een Khadaffi nu ik kennis heb van The Man Made River. Wij vergissen ons deerlijk als we denken dat de rebellen het land daar gaan verbeteren. Het wordt steeds duidelijker uit welke hoek de wind waait. De rebellen zijn Al CIAeda strijders. Khadaffi is toch maar in staat geweest om al die (prehistorische) stammen onder één dek te houden. Kijk effe naar andere Afrikaanse landen waar stammen elkaar uitgemoord (en nóg) hebben. Wij Westerse domoren gaan er te vaak van uit dat we in dezelfde staat van evolutie verkeren als deze mensen, maar dat is niet zo. Khadaffi had dát stukje heel goed in de gaten. En neen: dit is niet discrimineren! Je mag eenvoudig niet van mensen verlangen dat ze een evolutie van 500 jaar in 1 of 2 generaties doormaken, dat kan helemaal niet. Daar ligt volgens mij ook de basis van ‘ons’ probleem met bijvoorbeeld Marokkaanse probleemjongeren. Wij zijn hier de domoren als we denken dat we dat op onze Christelijke of voor mijn part PVDA-manier willen aanpakken. Hoe zouden zíj in Marokko dit probleem aanpakken. Daar ligt de sleutel.

  Ik heb zelf de behoefte niet om te vertrekken. We praten hier over o.a. zilver, voor de meesten als verzekering tegen een onzekere toekomst. Ik heb mijn leven opgebouwd rondom mensen. Mensen waar ik veel om geef. Als ik vertrek kan ik die echte rijkdom niet meenemen. Sterker nog, met wat ik weet, moet ik mijn dierbaren gaan helpen om de eerste grote problemen te tackelen. Zo voel ik het althans. En ik verrek het om te vluchten. Angst is niet mijn vriend, vriend.

  Wat me wel zorgen baart is de ongelooflijke desinteresse bij de UN in de gevolgen van de kernramp in Japan voor ons allemaal op termijn. Ik heb vandaag ook gelezen dat de maximaal toegestane Becquerels in voedsel 20-voudig omhoog zijn geschroefd. Wat kunnen wij, burgers, doen om dit feit wereldkundig te maken en in een zinvolle protestvorm te gieten? Heeft iemand hier daar enig voorstel in? We hebben toch gvd allemaal ouders, gezinnen, kinderen, vrienden?

  |
 15. Bekend bij TSM zegt:

  wortelbea :Ik weet echter wel zeker dat bepaalde banken 3 a 4 weken tijd nodig hebben om zilver te leveren… dat is misschien een beetje een teken ?Ik hoop dat Jan mij nu geen lul noemt…. of heeft hij eens andere bijdrage te leveren ?

  Welke banken leveren dan zilver? Bij de edelmetaalhandel is genoeg voorhanden. Al stijgen de premies wel iets. Verder is het zo dat fabrieken die zilver verbruiken(componenten) Op het moment niet veel aankopen en zilverhoudende grondstoffen laten raffineren tot grenailles. Deze hoeveelheid wordt NIET op de wereldmarkt verhandelt en staat dus niet in de boeken bij scrap. Voorbeeld fabriek/handelaar a levert aan b.v Umicore 1000 kg zilverhouden materiaal aan(guldens,rijksdaalders). Hieruit halen ze 720 kg fijnzilver dit wordt niet aangeboden op de markt, maar gaat terug als grenailles of baren van 999 fijnzilver. De fabriek gebruikt het zelf de handelaar levert de baren aan b.v TSM. Deze hoeveelheden worden dus niet bij de wereldhandel aangeboden. Het zilver raakt steeds sneller op doordat er steeds meer in munten en baren wordt gestoken. Hierdoor wordt de prijs steeds hoger en op een gegeven moment gaan zelfs de Eagles, Kookaburra`s en noem maar op ook in de smeltoven tbv industrieel (ver)gebruik. Hoe lang het duurt, niemand zal het weten, alleen ik hoop niet dat ik de laatste koper ben. Ik ben blij als ik de ena laatste verkoper ben.

  |
 16. temp242 zegt:

  Beste Andrew, ik zou zo zeggen, is het nuttig om 90% van je vermogen in papieren belofte-geld te steken waar de banken en de Roverheden baas over zijn?

  |
 17. temp242 zegt:

  Beste Wortelbea, de ‘bank’ bekijkt je als een alien als je om het fsyieke komt vragen.
  Fysiek is de vijand van de bank, want hun pyramidesysteem draait op papiergeld.

  |
 18. Andrew zegt:

  Vroeger had je altijd als stelregel om 10% van je vermogen in goud te stoppen. Hoeveel % is nu nuttig?

  |
 19. temp242 zegt:

  Maria, geef mij Bali maar, die goddelijke rust een eenvoud in al zijn dingen, maar ik spreek van het jaar 2001, er is ondertussen ook daar (helaas niet ten goede) ook veel veranderd.

  |
 20. wortelbea zegt:

  Ik weet echter wel zeker dat bepaalde banken 3 a 4 weken tijd nodig hebben om zilver te leveren… dat is misschien een beetje een teken ?
  Ik hoop dat Jan mij nu geen lul noemt…. of heeft hij eens andere bijdrage te leveren ?

  |
 21. Maria zegt:

  @Jan

  Gezien uw (jouw) woordgebruik om op deze column te reageren van Zilverpaul kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat u (jij) niet als de opvolger voor het schrijven van een column genomineerd zal worden.

  |
 22. temp242 zegt:

  @Jan, als je vindt dat Zilverpaul uit zijn nek kletst, wat 99% van de posters hélémaal niet
  denkt, wel integendeel!Waarom lees je überhaupt zijn bijdrage(n) nog?

  |
 23. Maria zegt:

  @Fleur

  Denk niet dat het in Brasil minder gereguleerd is dan hier. Ik heb buren die leven een half jaar per jaar hier en een half jaar in Brasil. Dus ik praat veel met ze over Brazilie. Is heus niet zo geweldig als men doet voorkomen. Heb ook vrienden in Canada en daar zou ik eerder voor kiezen. Alleen is de regering ook gevallen deze week. Australie en Nieuw-Zeeland geeft ook nog goede kansen. Geen overregulering en ruimte.

  |
 24. Jan zegt:

  Zilverpaul loopt weer eens uit zijn nek te lullen.

  “Toch zijn er wel bijzondere zaken voorgevallen, die een indicatie kunnen zijn hoe moeilijk het is geweest voor de leverende partijen om daadwerkelijk met fysiek zilver over de brug te komen.”

  Ik heb er niet één gezien in het verhaaal.

  |
 25. Fleur zegt:

  @ Maria: Wijze woorden.

  Ik vraag me wel steeds vaker af wat nog prettige landen zijn om een toekomst op te bouwen. Zuid-Amerika? Brazilie is een BRIC-land dat grotendeels self-supporting is. (landbouw, olie, bodemschatten) Azie? Misschien minder aantrekkelijk na de ramp in Japan. Nieuw-Zeeland?

  Waar zou je je kinderen de fijnste (veiligste) toekomst kunnen bieden? Lastig… Ben benieuwd of iemand hier een idee over heeft.

  |
 26. high five zegt:

  zilver ligt er technisch weer lekker bij. Op naar de $42,5

  |
 27. Maria zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=626578&r=1&tbl_archief=&amp;

  Bovenstaand artikel heeft niets met zilver te maken maar wel met de elite die de bevolking verder uit gaan knijpen en ervoor gaan zorgen dat Jan met de Pet het wel kan schudden met zijn autootje. Wat een verziekte natie is dit geworden en we zijn er nog niet. Nu zal ik al de maatregelen niet meer meemaken (gezien mijn leeftijd) maar mijn advies is mensen zout op uit dit door Brussel verziekte land en neem je zilver mee en evt. goud en bouw een goede toekomst op in een (nog) niet verziekt land.

  |
 28. Richard zegt:

  Bob Chapman liet nog weten dat hij verwachtte dat de zilverprijs met 3 tot 5 dollar ging zakken. Het liep inderdaad dus met een sisser af.

  quote:
  “in Monday we may see a 3 to 4 dollars drop before the silver will continue its rally undisturbed”

  http://goudportal.nl/?guru=Bob%20Chapman&page=guru&id=3947

  |
 29. Sander zegt:

  Al Qaida = luchtkasteel van de Bush administration om Afghanistan en Irak aan te kunnen vallen door twee torens (maar het werden er 3!) op te offeren..

  |
 30. high five zegt:

  Goed nieuws voor iedereen die al zilver heeft. Ik had het al verwacht. Zodra de prijs van zilver gaat stijgen, gaan de mijnwerkers staken. Ze zien de enorme winsten en willen een graantje mee pikken.
  http://www.reuters.com/article/2011/03/30/mining-bolivia-sancristobal-idUSN3014449420110330

  |
 31. Andrew zegt:

  Wat heeft die JP Morgan er voor belang bij de zilverprijs omlaag te houden dan?
  En hoe staat het met al die rechtszaken?

  |
 32. Nomen zegt:

  The Money Masters kijken op youtube. Weet je gelijk de waarheid en hoef je mij ook niet te vragen om met een lijst te komen van de aandeelhouders van centrale banken, want die zijn niet publiek beschikbaar. Dat het een privaat bank is (De Nederlandsche Bank NV dus bijvoorbeeld) staat zelfs keihard in de wet. Een lesje geschiedenis door The Money Masters te kijken en je weet wie de eigenaren zijn.

  |
 33. ZackZilver zegt:

  @Henk
  Je reageert simpelweg cynisch in je post. “Aluhoedjes nakakelen …” Dus niet gaan zeuren Henk, zou ik zeggen.

  “Bewijs” is is overigens heel moeilijk of zeg maar niet te leveren wanneer de ontvanger niet ontvankelijk is voor het “bewijs”. En ik heb sterk de indruk dat jij op zoek bent naar dat onomstotelijke, keiharde bewijs dat de Nederlandse rechtbanken ook vaak eisen …

  |
 34. Henk zegt:

  @ZackZilver
  Je legt mij uitspraken in de mond die ik niet heb gedaan.
  Het enige dat ik vraag aan de poster van een reactie hier is om zijn standpunt met controleerbare feiten te onderbouwen. Als dat teveel gevraagd is, kan men de waarde van de discussie betwijfelen.

  |
 35. ZackZilver zegt:

  @Henk
  Blijf jij maar lekker naief en vind maar dat Wellink en consorten onafhankelijk zijn.

  Het westers politiek/geld systeem is zoiets als Al Qaida. De gevestigde gangsters, die zichzelf geweldig vinden, vinden elkaar heel, heel makkelijk wegens overeenkomstige belangen.

  Maakt niet uit joh, “Tijd” zal deze flapdrolletjes op hun knietjes dwingen.

  |
 36. high five zegt:

  @Peter Zo is dat. Het systeem breekt vanzelf een keer. Er zijn nu 138.500 future contracten voor zilver aan de comex. Bijna allemaal geschreven door JP Morgan en HSBC
  Waarde 138.500 x 5000 = 692.5 miljoen ounces zilver.
  SLV = 358 miljoen ounces zilver
  Dat betekend dat de partijen opgeteld 1 miljard ounces zilver moeten ophoesten als er geleverd moet worden. Ze hebben waarschijnlijk niet meer dan 130 miljoen ounces. Dus dan zouden ze de gehele jaar produktie aan zilver moeten opkopen.

  |
 37. ZackZilver zegt:

  @high five
  Dit gaat hoe dan ook zijn effecten krijgen. Schoksgewijs zullen vele westerse burgers wakker geschud worden. En navenant gaan handelen. Gebeurde in de USSR en heur satellietstaten ook.

  |
 38. Henk zegt:

  Nomen :
  Wel grappig dat er een Centrale Bank al is opgezet in Libya, dit komt omdat Libya 1 van de laatste 5 landen op de Aarde was die nog geen Rothschild Centrale Bank had. (Zoek maar op op internet)

  Graag zou ik feitelijk materiaal zien dat aantoont dat bijvoorbeeld DNB een ‘Rothshield Centrale Bank’ is, en tevens de definitie van dat begrip :-/
  Aluhoedjes nakakelen kan iedereen.

  |
 39. high five zegt:

  @RB en anderen. Zoals Zilverpaul schrijft zijn de partijen druk bezig om de wereld naar de afgrond te helpen. Opvallend is ook dat UN heel snel weet in te grijpen als Kadaffi aan de winnende hand is en dat de UN geheel afwezig lijkt in geval met de ramp met de Japanse kernreactor. Juist nu er al 4 reactoren zijn opgegeven. Japan lijkt me toch stukken erger dan Libië (menselijk en economisch) waar de UN de afgelopen 40 jaar ook weinig aan de mensenrechten heeft gedaan. Nu worden de waarden aan toegestane radioaktiviteit in produkten aangepast. nah lekker. Ik kan wel zeggen ik koop geen japanse produkten meer, maar japanse halffabrikaten zitten ook in eindprodukten elders in de wereld gemaakt. Bovendien geeft die opwaardering ook wel aan hoe groot de ramp eigenlijk is. Wat kunnen we er aan doen dat de oude norm van radioaktiviteit weer in ere wordt hersteld.

  |
 40. ZackZilver zegt:

  Mij doet deze informatie slechts wederom denken aan de politiek en economie in de USSR die nu de norm lijkt in onze landen, de oude westerse naties. Ofwel de international-nazis.

  Goh, wat ben ik blij dat goud en zilver er zijn. Letterlijk Godsgeschenken, wat mij betreft.

  |
 41. @Peter330
  Verkopers hebben nu ook meer behoefte aan het aanhouden van voorraad – als ik voor mezelf mag spreken – om eventuele tekorten of oplopende levertijden op te kunnen vangen.
  Er is nog geen chronisch tekort aan fysiek zilver, maar als er iets gebeurt waardoor er opeens veel meer mensen zilver kopen kan dit vrij snel gebeuren. Zo hebben we vorig jaar Merkel gehad die in de media riep dat ze uit de Euro wilde stappen en binnen enkele dagen was zowel het goud als het zilver overal volledig uitverkocht.

  |
 42. Peter zegt:

  @Peter330 Je wil te snel. Heb wat geduld. Het kan morgen gebeuren of over vijf jaar of nog langer. Maar het is een wiskundige zekerheid dat dit systeem eindigt.

  |
 43. Peter330 zegt:

  Ik begin zo langzamerhand te twijfelen of er daadwerkelijk zo weinig zilver is. Ik heb de laatste maanden met grote regelmaat zilver gekocht en ik verwachtte dat ik bericht zou krijgen van: “sorry maar er is bijna geen zilver de levertijden lopen erg op u moet even 3 weken wachten” Maar tot mijn verbazing, krijg ik het gewoon enkele dagen later gewoon geleverd. Iedereen kan gewoon leveren, in Nederland en ook in ons omringende landen geen enkel probleem. Als het werkelijk zo schaars was als hier beweerd wordt, waarom schiet de prijs dan niet enkel omhoog met een sneltrein vaart? Natuurlijk zou dat in een govende beweging gaan maar dalen zoals de laatste week een paar keer zou dan toch echt niet gebeuren lijkt mij.
  Maar…….. ik hoop dat ik het helemaal mis heb.

  |
 44. Nomen zegt:

  Oh en met ‘Mag tijd worden’ bedoelde ik dat de prijs wel weer omhoog mag :)

  @Andrew

  Waarde van de dollar hoog houden. Weet niet waarom het meer met zilver moet dan met goud.

  |
 45. Andrew zegt:

  Immers, JP Morgan heeft nu al 25 rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen wegens manipulatie van de zilvermarkt.

  Wat heeft die Morgan er voor belang bij de zilverprijs omlaag te houden dan?
  En hoe staat het met al die rechtszaken?

  |
 46. Nomen zegt:

  Iran, North Korea, Venezuela, Sudan, Lebanon, Syria, Cuba, Libya.

  Oh 8. Nou hierbij weten we al welke landen next zijn voor zogenaamde ‘rebellen uprisings’. Als de rebellen dan het dan opeens verliezen en de dictator gaat niet weg (zoals in Libya) dan valt US en Europe aan ‘Help the children are dieing!’

  |
 47. Nomen zegt:

  Wel grappig dat er een Centrale Bank al is opgezet in Libya, dit komt omdat Libya 1 van de laatste 5 landen op de Aarde was die nog geen Rothschild Centrale Bank had. (Zoek maar op op internet)

  |
 48. Nomen zegt:

  Mag tijd worden

  |